RANČ PONYLAND GRADSKA ATRAKCIJA I RAJ ZA DJECU

Na zanimljivu ideju došli su supružnici Nenad i Mirjana Vinko iz Murskog Središća. Oni su prostor i zemlju uz svoju obiteljsku kuću pretvorili u pravi ranč kojeg su nazvali „Ponyland“  i time upotpunili turističku ponudu u našem gradu. Na njemu možete vidjeti i jahati pony konjiće i magarce, zabavljati se sa dvije crne divlje, ali pitome svinje, družiti se sa prekrasnim malim patuljastim kozama, milovati plave zečeve, srditi simpatične guske koje se sasvim dobro slažu sa domaćim kokošima, patkama i ovcama.

Uz jahanje prekrasnih konjića djeca najviše vole milovati crnu svinju kojoj to toliko godi da vas dalje prati i ne ostavlja na miru. Zečevi šeću i lutaju i izvan ranča, a kako nam je rekao Nenad, uvijek se na vrijeme vraćaju kući, jer znaju gdje im je najbolje.

Ovaj nadasve simpatični projekt počeli su realizirati 2005. godine da bi ga službeno otvorili 2007. Sve je počelo sa jednim konjićem, a sada ih imaju 11.

U planu im je proširenje ponude, a za to već imaju nekoliko odličnih zamisli. Na ranču najviše uživaju djeca, jer on je ipak tu zbog njih, no i hrabrije mame mogu se okušati u jahanju magarca, a sljedeće godine i većih ponya.

 

Ako želite posjetiti „Ponyland“ i razveseliti svoju djecu, možete to učini svaki dan, a da bi bili sigurni možete se i najaviti. Sasvim je izvjesno da ćete uživati i vratiti se ponovo. (R. Tomanić)