RAJKO BOGDAN PRONAŠAO U MURI SVOG UJAKA SKELARA VINCU

Danas točno u 13 sati i 15 minuta pripadnik Javne vatrogasne postrojbe Čakovec Rajko Bogdan i Kristijan Novak član DVD-a Mursko Središće pronašli su u Muri tijelo nestalog središćanskog skelara Vinka Trstenjaka Vince. Evo što nam je Rajko rekao za Muralist:

„Zajedno sa Kristijanom Novakom vozili smo se u čamcu na Muri između Novakovca i Dekanovca. Sedamnaesti je dan potrage za nestalim skelarom Vincom koji je i moj ujak. Zakleo sam se da ga neću prestati tražiti sve dok ga ne pronađem i tražio bih ga i dalje svaki dan. Na sredini rijeke primijetili smo tijelo kako pluta između drveća koje je također plivalo Murom. Dubina na tom mjestu iznosila je četiri metra. Nas dvojica nismo ga mogli izvući u čamac pa smo pozvali Javnu vatrogasnu postrojbu koja je odmah poslala jednog ronioca koji nam je u tome pomogao. U čamcu smo ga vozili još jedan kilometar prema Dekanovcu do mjesta gdje smo mogli pristati uz obalu. Tamo nas je već čekala policija, mrtvozornik i pogrebnik koji su preuzeli tijelo. Potraga je trajala dugo, ali evo sada je konačno sve završilo. Vinca je cijelo to vrijeme bio pod vodom i tek danas ga je Mura izbacila na površinu.“

 

Kako je Rajko rekao za Vincom se tragalo 17 dana, a mjesto na kojem su ga našli prošli su 12 puta. Nestao je u valovima Mure za vrijeme kupanja i od tada mu se gubi svaki trag. Za njim su tragali danonoćno pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja, vatrogasci, policija, ribiči i obični građani. S vremenom je intenzitet potrage jenjavao no Rajko nije odustao i konačno je pronašao svog ujaka. (R. Tomanić, foto Anđelko Jurak)