RAJKO BOGDAN JOŠ JEDNOM NA SVOM RIBNJAKU UGOSTIO DRUŠTVO ŽENA

Rajko Bogdan, poznati Središćanac, profesionalni vatrogasac član JVP Čakovec i predani sudionik svih gradskih zbivanja bila ona društvenog ili spasilačkog karaktera, tradicionalno svake godine na svom malom ribnjaku u Žabniku ugošćuje Društvo žena iz Murskog Središća. Ovaj prekrasni kutak uredio je sam jer kako kaže boravak u ovoj divnoj prirodi ga opušta i tu „puni baterije“ za naporan i zahtjevan rad koji iziskuje njegova profesionalna služba.

01

Jedna od najaktivnijih gradskih udruga je Društvo žena bez čije nazočnosti i sudjelovanja ne prolazi niti jedan gradski događaj. One su uvijek tu, spremne pomoći u svakoj prilici pa je njihov raspored pun tijekom cijele godine. Zbog toga jedan dan uzimaju samo za sebe i tada se sve skupa zajednički druže na nekom izletu ili pikniku, no posjet ribnjaku Rajka Bogdana nikada ne propuštaju.

02

02a

02b

Tako je bilo i jučer 03. lipnja kada su opet uživale u izvornoj prirodi Rajkova ribnjaka koji ih je kao uvijek srdačno dočekao te počastio ribljim specijalitetima, neizbježnim roštiljem i naravno dobrom međimurskom kapljicom. Središćanske puce okušale su se i u pecanju no nismo uspjeli saznati koja je u ribičiji imala najviše uspjeha. Uz odlično raspoloženje fešta je potrajala duboko u noć, a pjesme i plesa nije nedostajalo.

03

03a

03b

Ovo tradicionalno druženje nije bilo jedino na jučerašnjem repertoaru jer su žene imale još mnogo zanimacija. Tako su posjetile skelu na Fusku s kojom su se prevezle na drugu stranu obale, zatim su se turističkim vlakićem uputile prema toplicama Sv. Martin, a posjetile su i mlin na rijeci Muri. Ovo će im svakako biti dan za pamćenje koji je obilovao nizom lijepih događaja koji nose nezaboravne uspomene. Središćanske žene sve su ovo zaslužile jer kako smo već rekli „bez njih niti trava ne raste!“

(R. Tomanić, foto A. Jurak)

04

05

06

07