RADUJTE SE NARODI ! SREDIŠĆANCI PRVI UŠLI U EU – FEŠTA DO ZORE ! (foto Tin Tomanić)

 

“Raspadajuća” EU dobila je novu članicu. Hrvatsku! Da li smo u uniju ušli kao guske u maglu ili ćemo od toga imati koristi, pokazati će vrijeme. Europske zakone već smo počeli izigravati. Nezaposlenost doseže pod oblake, privreda je totalno propala, plaće i mirovine ne vrijede ništa. Porezi i razni nameti ne mogu biti veći, dok cijene rastu kao da su popile viagru !

Narod je razjedinjen, još se bavi ustašama i partizanima, udbaši postaju zaštićeni kao lički medvjedi, a Tuđmanov san o 200 bogatih obitelji sveo se na samo dvojicu koja vladaju Hrvatskom! Zemlja je u totalnom kolapsu, opljačkana i ponižena. Zašto Europa treba takvu Hrvatsku ? Pa zato da je može lakše dokrajčiti i prisvojiti još ono malo što nam je ostalo!

Bez obzira na sve to hrvati slave na veliko. Nema mjesta u lijepoj našoj u kome se ne održava neka proslava. Ponašamo se poput pijanog milijunaša koji je upravo bankrotirao na burzi! Narod je svjestan da nema više što izgubiti, jer izgubili su sve, čak i svoju državu !

Središćanci su ulazak u EU proslavili jučer na gradskoj šetnici uz Muru gdje se okupilo više od tisuću ljudi.. Bili su tu mnogobrojni gosti iz Slovenije, Mađarske i Austrije. U svečanom programu sudjelovalo je nekoliko kulturno umjetničkih društava, folklorne skupine, zborovi, recitatori i mnogi drugi da ih sve ne nabrajamo.

Nakon programa prisutne je zabavljala grupa Casino i American Ballet Theatre.

Mnogobrojni političari održali su svoje govore. Njih nećemo spominjati ni citirati jer ono što su rekli bilo je dosadno, predvidljivo,šablonizirano, puno klišeja i istrošenih floskula.

Radije pogledajte fotoreportažu i uživajte !