Radovi na novom Dječjem vrtiću u Selnici u punom su tijeku, ali na otvorenje će se malo pričekati

Kamen temeljac za novi Dječji vrtić u Selnici na predjelu Bukovčak položen je 30. prosinca 2019. godine i tom prigodom je rečeno kako će svečanootvorenje biti za Božićne i novogodišnje blagdane. Sve je izglednije kako toneće biti tako.

 Točno je mjesec dana do Božića i kako je planirano i u najboljoj i najopmističkijoj varijanti onda bi trebao biti otvoren novi Dječji vrtić ZVONČIĆ u Selnici. No, kako trenutno stvari stoje, premda su građevinski radovi u punom tijeku, otvorenje će pričekati bolje dane i vrijeme što zbog pandemije COVIDa 19 i svega što ona sa sobom nosi, što pak zbog kašnjenja dijela radova na fasadi. Općinski načelnik Ervin Vičević, kojeg smo pohodili odmah po njegovom izlasku iz bolnice kaže, kako sve ovo neće umnjiti radost spoznaje što će Selnica dobiti lijep i moderan vrtić, te je općina već uputila poziv roditeljima djece spremne za vrtić da se predbilježe za upis dječice u vrtić.

Vrtić će radom započeti najvjerojatnije u veljači ili ožujku iduće godine, do kada će se ustrojiti Upravno vijeće i izabrati ravnateljica ili ravnatelj. Vičević kaže kako ovog trenutka Općina Selnica u više vrtića sufinancira boravak za 120 djece, a u novom vrtiću biti će ugodnih 70 do 80 mjesta za savršeni boravak djece na zadovoljstvo njihovo i roditelja njihovih.

– To pak ne znači da će se zatvoriti Dječji vrtić u Zebancu, niti pak nije ništa usmjereno protiv Dječjeg vrtića Sunčeko, kako to neki zlobno nastoje prikazati. Vrtić u Zebancu je potreban, a vjerojatno i dva u Selnici. No bude li drugačije ništa neće biti učinjenu na štetu djece i roditelja, naglašava Ervin Vičević, načelnik Općine Selnica, koji je idejni začetnik izgradnje vrtića na Bukovčaku, čija procijenjena ili planirana vrijednost je 10.701.125 kuna, od čega Republika Hrvatska daje 7.412.000 kuna.

Podsjećamo kako su kamen temeljac 30. prosinca 2019. točno u podne, zajednički položile Barbara Rihtarec i Manuela Šoštarić u ono vrijeme trudnice čija će djeca biti polaznici Dječjeg vrtića Zvončić u Selnici.

(tekst i foto: Stjepan Mesarić)