Radionica 54+: Kako smo se pripremali za svoj prvi nastup

Folklorna grupa u okviru projekta  „IMPULS ZA 54 +“ u ožujku, travnju i svibnju nastavila je rad na pripremi spleta za nastup u Mađarskoj Nardi. Kako su pripreme plesača i tamburaša tekle zasebno, nakon uskrsnih aktivnosti, dogovorene su zajedničke radionice , na kojima je splet potpuno usvojen  i pripremljen za nastup.

Radionica  09. svibnja 2019. muzikaši u pripremi

Dogovoreni su svi elementi spleta, te njegova realizacija, od ulaska, izvedbe, naklona, do izlaza sa pozornice. Usporedno sa pripremom plesača i svirača, tekla je i priprema opreme, te su nabavljene nošnje, čizme , tibeti, a koordinator Vesna Horvat predvodila je našivavanje ropčeka.

Proba 13. svibnja 2019. Ulaz „Deca moja deca“. Nošnje smo obukli   radi  probe dijelova. Još ih trebamo poštirkati i ispeglati.

Probe u svibnju obuhvatile su koordinaciju plesača i muzike, te pripremu korisnika projekta za oblačenje i ples u nošnji . Održana je proba u nošnjama kako bi plesači osjetili opremu na sebi, održano kratko izlaganje o dijelovima nošnji, načinu čuvanja, spremanja i održavanja opreme, te u razgovoru dani praktični savjeti voditelja.

Muški smo baš „đeđerni“

(tekst i foto Tihomir Benčić)