Radio klub ,,Međimurje“ PPS Mursko Središće 9A1CMS održao kamp za osnovnoškolce

Provedbom godišnjeg plana i programa Radio kluba “Medjimurje”, u  OŠ Mursko Središće održan je kamp za učenike od 5. do 8. razreda. Tema kampa je bila upoznavanje s osnovama elektronike i radio tehnike, amaterske radiogoniometrije te natjecanje u traženju jednog odašiljača sa zavezanim očima.

Kamp su proveli: Jelena Tuksar, Luka Bahun, Branimir i Vladimir Vinko.

Zbog velikog broja učenika (50), podijelili smo ih u dvije grupe. Jedna je tražila odašiljač s radio prijemnikom i slušalicama, a drugu grupu je Branimir upoznavao sa elektroničkim elementima i izradom radio prijemnika – detektora na eksperimentalnoj pločici. Kasnije su se grupe zamijenile.

Nakon upoznavanja s radom radio prijemnika – goniometra i načinom traženja odašiljača sa zavezanim očima, pristupilo se je natjecanju. Cilj je bio stići do antene odašiljača u najkraćem vremenu.

Tri najbrža učenika, koji su u najkraćem vremenu stigli do odašiljača, nagrađeni su medaljama.

To su:

  1. Emanuel Kontrec
  2. Niko Šafarić
  3. Niko Perčić

  

Medalje je podijelio gradonačelnik Murskog Središća, g. Dražen Srpak.

Zahvaljujemo se ravnatelju škole g. Šarić Elvisu, što nam je omogućio korištenje dvorane, a g. Tomšić Sanjinu, učitelju tehničkog odgoja koji je animirao učenike te ih doveo na kamp.

Velika hvala i gradonačelniku g. Draženu Srpaku, za odvojeno vrijeme za podjelu odličja učenicima te  dodjelu sredstava za izvođenje kampa.

Nakon podjele smo se učenicima zahvalili za učešće na kampu te ih počastili keksima i sokovima.

(Voditelj ARG sekcije:  Vladimir Vinko –  9A6JAW)