Putem radionica obilježili Dan osnovne škole u Vratišincu

U ponedjeljak, 27.svibnja 2019.g. obilježili smo Dan škole sasvim drugačije nego prethodnih godina. Htjeli smo da i učenici i roditelji aktivno sudjeluju u našem danu te smo za njih pripremili zanimljive i korisne radionice. U 16 sati svečanim otvorenjem započeli smo Dan škole, a zatim krenuli na radionice. Učenici razredne nastave zajedno sa svojim učiteljima i roditeljima bili su podijeljeni u dvije velike radionice: Kamenčići, voditeljica učiteljica 4.r. Antonija Perčić i Origami, voditeljica učiteljica 1. i 3.r. Andrijana David.

Radionice viših razreda vodile su učiteljica prirode, biologije i kemije Sanja Ambruš i učiteljica engleskog jezika Dubravka Baksa, zajedno sa svim učiteljima i djelatnicima škole. Učenici viših razreda izrađivali su igračke za kućne ljubimce, hranilice  i kućice za ptice, hotel za kukce i kućice za pse. Roditelji, učenici i učitelji s velikim oduševljenjem su prionuli poslu. Čitavih sat i pol školu su ispunjavali zvukovi bušilica i pilica te veseli žamor i smijeh. Igračke za kućne ljubimce i kućice za pse donirat ćemo Azilu „Prijatelji“ Čakovec, a kućice za ptice i hotele za kukce namjeravamo postaviti u školski okoliš.

Nakon radionica roditelji su mogli vidjeti kako radi pametna ploča i kako izgleda suvremena nastava informatike. Za kraj smo ostavili sport koji je vodio učitelj tjelesne i zdravstvene kulture Dario Varga. I učenici i roditelji vježbali su aerobik  s velikim oduševljenjem. Zahvaljujemo roditeljima što su se odazvali u toliko velikom broju i što su radili s puno volje i energije .

Zahvaljujemo  Općini Vratišinec, Diki štik Vratišinec, Autoprijevozniku Žganec d.o.o. Gornji Kraljevec, Stolarisu Vratišinec te Ferro- Preisu d.o.o.Čakovec na donacijama.

(tekst i foto: Lidija Kovačić Faić)