PUŠU LI NOVI VJETROVI ZA “GORNJI KRAJ” ? (tekst i foto Zlatko Rihtarec)

Vele stanovnici ulice Matije Gupca da mada je to najstarija gradska ulica, ujedno je i najzapuštenija i  najneodržavanija. Svugdje se u gradu nešto gradilo od kanalizacije,nogostupa, postavljanja novog sloja asfalta, samo se na nas uvijek zaboravljalo. Zašto je to tako sami ne znaju odgovor. Iako je u zadnjih par godina sve više mladih obitelji odlučilo živjeti u njoj te izgradilo  i renoviralo dosta kuća, to kao da  se nije primjećivalo. Pošto sada ima puno više djece koja svakodnevno moraju po toj uskoj ulici bez nogostupa ,a sa dva izrazito opasna zavoja,odlaziti u školu, samo uz sreću i božju pomoć nije se dogodila nikakva  tragedija.

S obzirom na takvo stanje ulice i brige o njoj, već mala pomoć Grada žiteljima pruža nadu za čim skorije rješavanje njihovih problema. Danas su uz gradsku pomoć uredili prostor ispred svoje kapelice. Naime Grad je nabavio nove betonske žardinjere i cvijeće, a sami žitelji ulice  su ga zasadili i maknuli stare, drvene i istrunule. Tako je sada kapelica dobila jedan ljepši i osvježeni  izgled i to evo baš prije same procesije za Tijelovo.

 

Možda  ovaj mali primjer unose novu nadu  i bolju brigu za naš stari, nadamo se i ne zaboravljeni Gornji kraj !

 HSLS OBNOVIO KAPELICU U GORNJEM KRAJU U MURSKOM SREDIŠĆU 2005.www.facebook.com/media/set/?set=a.2689180515614.2154069.1439495876&type=1