Pun autobus navijača iz Međimurja bodrio Maju Zelenić na izboru “Najuzornija seoska žena Hrvatske” u Istri

Jučer je održan u Svetom Petru u Šumi u Istri izbor za Najuzorniju seosku ženu Hrvatske. Međimurje je predstavljala Maja Zelenić iz Domašinca. Kao podrška u Istru je krenuo pun autobus Međimurki i Međimuraca koji su svoju Maju bodrili od početka do kraja natjecanja.

Ovog puta titula nije došla u Međimurje, a u nastavku pročitajte više o tom događaju.

Najuzornija seoska žena Hrvatske dolazi iz dalmatinskog zaleđa: “To ne radim sama, uz mene je uvijek moj suprug”

Već više od dva desetljeća, svake godine, Hrvatska bira najuzorniju seosku ženu.

Ove godine titula je otišla u Zadarsku županiju, u mjesto Rodaljice nedaleko od Benkovca, u ruke Marine Šunić, izvještava HRT.

Od sjevera, preko unutrašnjosti i otoka, do juga Hrvatske, kreativne, radišne, mudre i poduzetne, sve redom uzorne hrvatske seoske žene, ponos svojih županija. I, kaže desetoročlani žiri, evo najuzornije među njima.

– To ne radim sama, uz mene je uvijek suprug, mojih četvero djece, moji roditelji, moja braća, sva rodbina, svi smo mi zajedno, kada nešto treba, kada je veliki posao, dovoljan je poziv i nas je već 20 na polju – objasnila je Marina Šunić iz Rodaljice.

Čak 83 posto Europske unije čini ruralno područje a 30 posto svih poljoprivrednih gospodarstava vode žene.

Prva pratilja je Gordana Brozović, predstavnica Zagrebačke županije, a titulu druge pratilje ponijela je Nives Skokić iz Vukovarsko-srijemske županije.

Ovogodišnji izbor najuzornije hrvatske seoske žene održan je u Svetom Petru u Šumi u srcu Istre, odakle dolazi prošlogodišnja pobjednica Antonija Mrzlić Budak, objavio je HRT.

(rt, foto: Ružica Šprajc, Facebook Maje Zelenić)