PU MEĐIMURSKA: Sigurnosni događaji tijekom Dana maturanata

 

Evidentirana su dva sigurnosna događaja, konkretno prekršaj narušavanja javnog reda i mira te kazneno djelo krađe

Tijekom ovogodišnje manifestacije “Dana maturanata – Coolijade 2023.“ održane od 22. do 26. svibnja evidentirana su dva sigurnosna događaja (prekršaj narušavanja javnog reda i mira te kazneno djelo krađe) u kojima su sudjelovali maturanti te su zahtijevali policijsko postupanje.

U utorak, 23. svibnja u kasnim večernjim satima u Čakovcu, Perivoju Zrinskih, nepoznati počinitelj ukrao je torbicu s raznim osobnim stvarima, vlasništvo 19-godišnje maturantice. Materijalna šteta procijenjena je na stotinjak eura.

U srijedu, 24. svibnja oko 20 sati u Čakovcu, Perivoju Zrinskih, nedaleko bedema Starog grada, 19-godišnjaku prišla su dvojica mladića te ga rukama izudarali po tijelu, a potom su pobjegli s mjesta događaja. Napadnuti mladić lakše je ozlijeđen, dok su čakovečki policajci ubrzo nakon događaja otkrili počinitelje. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdili su kako su maloljetnik i 18-godišnjak počinili prekršaj iz čl. 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te će se protiv njih podnijeti optužni prijedlog Općinskom sudu u Čakovcu (Prekršajni odjel). Oštećeni 19-godišnjak i okrivljeni 18-godišnjak učenici su završnih razreda međimurskih srednjih škola.

U sklopu Dana maturanta, koji su se u proteklih pet dana održavali na području naše Županije, uglavnom na području grada Čakovca, međimurska policija poduzimala je brojne preventivne aktivnosti u cilju sprečavanja svih oblika kažnjivih ponašanja. Prvenstveno usmjerene na sprečavanje svih oblika narušavanja javnog reda i mira, prevencije kaznenih djela, ali i sigurnosti cestovnog prometa. Sve te aktivnost bile su usmjerene na podizanje opće razine sigurnosti tijekom završnih svečanosti.

Zahvaljujemo svim međimurskim srednjim školama na suradnji, posebno ovogodišnjem organizatoru Gospodarskoj školi Čakovec. Zahvalu upućujemo i Međimurskoj županiji te Gradovima Čakovcu, Prelogu i Murskom Središću, koji su ukazanim povjerenjem te svesrdnom pomoći u organizaciji, podržali provedbu ovogodišnje “Coolijade“.

Ujedno, zahvaljujemo svim predstavnicima medijima na pozitivnoj promociji ovog preventivnog projekta.
(tekst i foto: PU međimurska)