PSI NAPALI I IZGRIZLI STANKA JAMBROŠIĆA ISPRED OSNOVNE ŠKOLE MURSKO SREDIŠĆE

Naš sumještanin Stanko Jambrošić , M. Središće , Martinska  javio nam se kako bi nas  izvijestio o neugodnom slučaju koji mu se desio jučer kod OŠ M. Središće. Kao i skoro svaki dan došao je pred večer ispred škole kako bi sačekao unuka i odvezao ga kući. Ništa ne sluteći stajao je gledajući u pravcu škole kad su odjednom prema njemu pojurila dva psa jedan veći , drugi manji  te ga ničim izazvani napali grizući ga za noge.

Pokušao se obraniti  , ali psi nisu popuštali te je osjetio ugrize  u predjelu nogu i ruku. Dotrčao je i vlasnik pasa te ga uspio osloboditi od ove neugode. Otišao je kod liječnika koji mu je sanirao ozljede , a slučaj je prijavio i na Veterinarskoj stanici u M. Središću.  Prema riječima gospodina Stanka nama se javio samo zato kako bi upozorio  djecu i njihove roditelje  o mogućnosti da se i njima takvo nešto ne desi, te da budu na oprezu. Mjesto je zaista takvo gdje se kreće puno djece kod svakodnevnog dolaska i odlaska u školu, pa bi se stvarno trebalo pobrinuti da se  takve stvari više ne događaju.

Na svu sreću ozljede nisu teže prirode , ali pitanje je kako bi bilo da su u pitanju djeca.  Inače samim mjestom kreće se dosta pasa lutalica pa je sva sreća da se do sada nije desilo nešto gore.

                                                                                 (tekst i foto Z. Rihtarec)