PSE NA UZICU DA NE LUTAJU ŠETNICOM I PO NAPUŠTENIM GROBOVIMA KOJI ĆE SE ODUZETI

Obavijest u svezi vođenja pasa na šetnici uz Muru

u Murskom Središću i drugim javnim površinama u vlasništvu Grada.

 

 

            Poštovani.

 

            U Murskom Središću uz rijeku Muru izgrađena je i lijepo uređena moderna šetnica, koja služi kao nasip za prevenciju poplava rijeke Mure te kao šetnica građanima.   

            U posljednje vrijeme građani se sve češće žale a komunalni redar to je potvrdio i na terenu na šetnici, da sve više pasa luta slobodno jer ih sami građani puštaju prilikom šetnje. Psi koji nisu na uzici predstavljaju opasnost naročito za djecu, te molimo građane da pse vode na uzici.

            Temeljem Odluke o držanju kućnih ljubimaca i postupanju s psima i mačkama, te drugim napuštenim i izgubljenim životinjama na području Grada Mursko Središće, također upozoravamo građane na odredbe sljedećih članaka:

 

Članak 11.

Kad se izvodi psa na javne površine posjednik je dužan nositi pribor za čišćenje površine koju onečisti njegov pas (vrećicu i lopaticu) i onečišćenu površinu odmah očistiti.

Iz prostora dvorišta i stana psi se mogu izvoditi u naselju samo na uzici koja odgovara veličini i snazi psa.

 

Članak 12.

Zabranjeno je izvoditi pse na zelene površine koje su uređene kao cvjetnjaci ili travnjaci, groblja i povrtnjake.

Zabranjeno je uvoditi pse u prostore i na površine gdje bi oni mogli ugroziti zdravlje ljudi ili zdravstveno-higijenske uvjete.

 

Molimo sve građane da se pridržavaju gore navedenih odredbi u svezi držanja pasa. Hvala.

 

S poštovanjem.

GRADONAČELNIK:

 

Dražen Srpak

 

 

 

 

Obavijest u svezi održavanja grobnih mjesta

na grobljima na području Grada Mursko Središće.

 

 

 

         Poštovani.

 

Obaviještavamo sve građane u svezi obveze vlasnika o održavanju grobnih mjesta, te molimo građane koji imaju saznanja o vlasnicima zapuštenih grobnih mjesta da se jave u Gradsku upravu kako bi se s istima stupilo u kontakt radi obaviještavanja u skladu s odredbom članka 13. Odluke Grada Mursko Središće o načinu i uvjetima obavljanja komunalne djelatnosti održavanja groblja, kojom je utvrđeno da se grobno mjesto za koje grobna naknada nije plaćena 10 godina smatra napuštenim te se može ponovo dodijeliti na korištenje nakon proteka 15 godina od posljednjeg ukopa u grob, te da se grobno mjesto za koje se ne može utvrditi korisnik može ponovo dodijeliti na korištenje.

         Unaprijed vam zahvaljujemo na suradnji i razumijevanju.

 

 

S poštovanjem.

 

GRADONAČELNIK:

 

 

Dražen Srpak