PRVIH 11 GODINA DOMA ZA STARIJE I NEMOĆNE „STUBIČAR“

Na adresi Kolodvorska 32 , Mursko Središće, u neposrednoj blizini željezničkog kolodvora smjestio se Dom za starije i nemoćne „Stubičar“ koji već punih jedanaest godina brine o djedovima i bakama iz Grada Murskog Središća, okolnih međimurskih i prekmurskih općina u susjednoj Sloveniji. Svojih prvih  11 godina štićenici i djelatnici Doma proslavili su svečanim misnim slavljem koje je predvodio župnik Tomislav Antekolović te prigodnim programom u izvedbi Dječjih vrtića s područja Grada Mursko Središće (DV Dječja maštanja i DV Maslačak).   Gradonačelnik Grada Mursko Središće gospodin Dražen Srpak u ime Grada pridružio se čestitkama i darovao umjetničku sliku Murskog krajolika te zaželio Domu još barem 111 godina rada i veselja!

unnamed (8)

O Domu za starije i nemoćne „Stubičar“ sama ravnateljica kaže:

” Dom je  osnovan  u travnju 2004. godine od strane mene kao ravnateljice Doma, supruga Mladena i njegovih roditelja Katarine i Franje Stubičar. Nakon zajedničkog početka rada, roditelji su se u mjesecu studenom 2004.  umirovili i prenijeli nam  upravljačka i vlasnička prava nad ustanovom. Na samom početku Dom je zapošljavao 5 djelatnika  i imao 17 štićenika. Danas, 11 godina kasnije zapošljavamo 17 djelatnika sa stalnim radnim mjestom uz povećanje tog broja za vrijeme godišnjih odmora, a  ukupni smještajni kapacitet nam je  do  50 osoba. U svakodnevnom radu naše profesionalno medicinsko i pomoćno osoblje pruža medicinsku i socioemocionalnu pomoć i podršku štićenicima  kao i kvalitetnu njegu. Kroz opuštenu komunikaciju, svakodnevna druženja u dnevnom boravku i domaću kuhinju njegujemo osjećaj zajedništva i obiteljske povezanosti koji je jako bitan za malu domsku zajednicu. Velika pomoć meni i suprugu Mladenu odnedavno je i kćerkica Lorena koja svojim druženjem sa štićenicima (kad joj to obaveze dopuštaju) doprinosi obiteljskoj atmosferi koju mi u Domu svojim štićenicima želimo pružiti!

Zahvaljujemo svim bivšim i sadašnjim korisnicima i njihovim obiteljima, Gradu Mursko Središće, Župi Svetog Ladislava i Marije Kraljice, liječnicima obiteljske medicine iz Selnice, Svetog Martina, Murskog Središća,Vratišinca i Podturna, ljekarni iz Selnice i svima ostalima koji su nam bili vjerni suputnik u svakidašnjim izazovima i radostima. „ (Dolores Vrtarić)

unnamed (2)

unnamed (3)

unnamed (4)

unnamed (5)

unnamed (6)

unnamed (9)

unnamed (10)

unnamed (12)

unnamed (13)

unnamed (14)

unnamed (15)

unnamed (16)

unnamed