Prvi središćanski policajac Vrbanec, stanje sigurnosti na području Općine Štrigova ocjenjuje dobrim

Pet sudara sa životinjama na prometnicama

Kao što to čini svakog mjeseca, tako je i sada, načelnik Policijske postaje Mursko Središć mr.sc. Miljeno Vrbanec dostavio načelniku Općine Štrigova Stanislavu Reberniku Izvješće o stanju sigurnost u rujnu ove godine na području štrigovske općine.

Prema ovom izvjeću na području Štrigove zabiliježena su četiri kazne djela te jedan požar. Kaznena djela počinjena su u Prekopi gdje je počinjena provala, u Robadju je učinjen protuzakonit ulazak u Hrvatsku, u Grabrovniku je počinjeno dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom , a u Stanetincu je počinjena krađa.

Pohvalno i zanimljivo je kako nije zabiliježen niti jedan prekršaj prema Zakonu o prekršajima remećenja javnog reda i mira kao niti prekršaj po Zakonu o nasilju  obitelji.

Ali zato je više nego zanimljiv podatak kako je evidentirno pet sudara sa životinjama na prometnicama u Štrigovi, Banfiju, Leskovcu i Prekopi. Obzirom na sve događaje, odnosno podatke prvi središćanski policajac Vrbanec, stanje sigurnosti u rujnu na području Općine Štrigova ocjenjuje dobrim.

Granični prijelaz Banfi u rujnu 2020. godine prešlo je 10.556 vozila i 14.551 putnik, dok je na Bukovju granicu prešlo 4.910 vozila i 8.992 putnika.

(tekst i foto: Stjepan Mesarić)