PRVE AKTIVNOSTI „BUNDEKA“ U SKLOPU AKCIJE „POMOĆ PRIJATELJIMA U NEPALU“

PD Bundek organizira prve aktivnosti u sklopu akcije “Pomoć prijateljima u Nepalu”: To su dva predavanja, vrlo zanimljiva i s nadasve vrhunskim predavačima. Riječ je o tajniku HPS-a Darku Berljaku koji je više od 40 puta bio u Napalu, vodio našu žensku ekipu na najviše vrhove svijeta, a drugo predavanje će imati avanturist i planinar koji se samostalno uputi na najneobičnije ekspedicije- Matej Perkov koji je 2013. ispenjao Monte Rosu i Mt. Blanc od morske razine.

Ulaz je slobodan, ali ćemo prikupljati dobrovoljne priloge, donacije za “Prijatelje u Nepalu”: Nadam se da ćete otvoriti svoja srca i pomoći ljudima koji najsiromašnije žive u najvišim predjelima svijeta, a nedavno su bili izloženi i jakim potresima i sve izgubili. Pozovite i svoje prijatelje, budite humanitarci na djelu i pomognite da nam ta akcija uspije jer ćemo tako razveseliti mnoge divne ljude koji su trenutno- kako nam je napisao naš 22-godišnji vodič Pramod- velika nula i sve moraju početi ispočetka, bez kuće, bez odjeće, bez hrane, bez lijekova…

Hvala vam u ime svih njih!

Nadam se da se vidimo u četvrtak, 21. 5 i u ponedjeljak 25. 5. u blagovaonici u OŠ M. Središće.

Sonja Vršić

Snimka cijelog zaslona 18.5.2015. 164847

PD „Bundek“ u humanitarnoj akciji

Dvije vrhunske prezentacije !
                                               “Davati je božanski čin, primati ljudski!”

Darko Berljak: Moje himalajske ekspedicije
Prva u nizu humanitarnih akcija “Pomoć prijateljima u Nepalu”  započinje u četvrtak 21. svibnja u 20 sati u blagovaonici OŠ Mursko Središće. Darko Berljak, jedan od naših najpoznatijih himalajaca, vođa ženske ekspedicije na najviše himalajske vrhove i veliki prijatelj Nepala, održat će multimedijalno predavanje “Moje himalajske ekspedicije”. Vjerujemo da njegove himalajske vizure i priče nikoga neće ostaviti ravnodušnim i da će nam njegova humanitarna podrška biti snaga za daljnje akcije. Pridužite nam se, svaka donacija je velika pomoć siromašnim i potresom pogođenim Nepalcima. Budite i vi dio Bundekove humanitarne himalajske ekspedicije!

Matej Perkov: „Onda romantica“

putopisna prezentacija o usponima na Monte Rosu i Mt. Blanc

  1. svibnja 2015. (ponedjeljak) u 19 sati u OŠ Mursko Središće gost će biti Matej Perkov s prezentacijom „Onda romantica“ (Romantični val). „Uspon na Monte Rosu i Mont Blanc fantastična  je avantura koje je rezultirala novim planinarskim životnim iskustvima. Prelijepe planine, dobri ljudi, dotaknuti nebo i dotaknuti zvijezde…“ Matejeve su riječi. Na susretu će se moći kupiti knjiga „Planinarenje je način izražavanja“ po cijeni od 90 kn.

Matej Perkov (31) hrabri je  Koprivničanac  na privremenom radu u Zagrebu,  zagriženi planinar, turistički novinar i putopisac. Prošlogodišnji je dobitnik Nagrade  „Marco Polo“ za turističko novinarstvo.  Zanimljiv je i nadasve originalan avanturist koji realizira i nesvakidašnje pothvate. Obišao je brojne vrhove hrvatskih planina i pokoje europske. Jedan je od rijetkih ljudi koji su se popeli na Mont Blanc s morske razine. Ove je godine išao sam od obale Atlantika do najvišeg vrha Sjeverne Afrike; okupao se u oceanu, prehodao  pustinju i napravio snjegovića na Taubkalu, 4167 mnv, najvišem vrhu Atlasa.

Njegov prepoznatljiv slogan je „Hrvatsku volim putujući“. „Putuj svojom zemljom da bi je upoznao, upoznaj svoje da bi svoje više volio, ali isto tako da bi i cijenio tuđe“, Matejeva je misao vodilja. Hrvatsku voli putujući, a kroz svoja putopisna predavanja svoje doživaljaje rado podijeli s drugima.