PROŠČENJEM V SREDIŠĆU ZAVRŠAVA “LJETO UZ MURU 2015.”

Ovogodišnja kulturno-sportsko-zabavna manifestacija „Ljeto uz Muru“ koju organiziraju Grad Mursko Središće i Turistička zajednica završava u nedjelju 16. kolovoza velikim „Proščenjem v Središću“. Sve je počelo 01.08. gostovanjem zagrebačkog Dinama, pa je nastavljeno ribičkim natjecanjem „Napolitanke kup“ i zabavom na kojoj je svirao „Vulkan band“. U sklopu „ljeta“ proslavili smo Dan Domovinske zahvalnosti, prisustvovali komediji „Krtice“ Kerekesh teatra, likovnoj koloniji, smotri oldtimer vozila, razgledali smo instalaciju „Most“ Damira Klaića-Ključa i „Panonsku ribu“ Roberta Juraka, besplatno se vozili HGSS-om po Muri.

Koncerta „Zodiac banda“ još se vrlo dobro sjećamo, a vrhunac svega je bila „Murska alka“, Sajam domaćih proizvoda i naravno koncert Miroslava Škore. Sve izgubljene kalorije nadoknadili smo odličnim jelima na „Gradskom kotliću“, dok je mališane nasmijavao i zabavljao klaun Srećko. Svi događaji, osim zabave „Vulkan banda“ koji je bio žrtva Procijunkulovog, bili su masovno posjećeni pa su postavljeni novi rekordi za koje se nadamo da će biti srušeni već sljedeće godine.

U nedjelju 16. kolovoza završava ovogodišnje „Ljeto uz Muru“. Nakon svete mise u 10,00 sati održati će se „Proščenje v Središću“ na kojemu će sudjelovati mažoretkinje, KUD „Mura“, KUD „Dr. Vinko Žganec“ iz Vratišinca, a sve to uz druženje građana, kolače i neizostavni gvirc.

Organizatori vas pozivaju da dođete na proščenje i da ovogodišnje „ljeto“ zaključimo u dobroj atmosferi uz ples i pjesmu. (rt)

mazo 4