PRORADIO NOVI ANTENSKI STUP – STARI JE UGAŠEN

Početkom 2013., dakle prije 3 godine, na sjednici Gradskog vijeća Grada Mursko Središće raspravljalo se o odašiljačima mobilnih operatera tj. o njihovim antenskim stupovima koji se nalaze u užem središtu grada. Jedan je smješten tik uz dječji vrtić Maslačak, a drugi se nalazi u tornju središćanske crkve. Vijećnici su postavili pitanje utječu li ti odašiljači na zdravlje građana jer oni u velikom broju obolijevaju i umiru od karcinoma. Tada je i zatraženo njihovo premještanje na drugu lokaciju.

Gradski dužnosnici i gradonačelnik Dražen Srpak ozbiljno su shvatili ova upozorenja te su odmah krenuli u akciju kojoj je svrha bila premještanje antenskog stupa iz centra grada na neku lokaciju izvan njega. Nakon trogodišnje „borbe“ s državnom administracijom i mobilnim operaterom te pronalaženja novog mjesta, u utorak 23. veljače  proradio je novi antenski stup. On je smješten uz samu cestu na izlazu iz Murskog Središća prema Selnici i u punoj je funkciji. Stari antenski stup kraj dječjeg vrtića Maslačak je ugašen te će se uskoro ukloniti.

Što se tiče onog koji je smješten u središćanskoj crkvi, Grad na to ne može utjecati nego je to stvar Crkve i mobilnog operatera s kojim ona ima ugovor.

(R. Tomanić)

02

01