Prometni preventivci sudionicima biciklijade u Pretetincu predstavili akciju “Biciklima oprezno u prometu”

Svim sudionicima biciklijade podijeljeni su razni promidžbeni materijali, osigurani sredstvima Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske i Savjeta za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije

Protekle subote, 8. srpnja u poslijepodnevnim satima policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec sudjelovali su na 10-toj dječjoj biciklijadi u Pretetincu.
Korištenjem Mobilnog preventivnog centra policije, uspostavili su informativni punkt na kojem su djeci i roditeljima predstavili preventivnu akciju “Biciklima oprezno u prometu”.

Najmlađe sudionike upozorili su na mnogobrojne opasnosti prilikom sudjelovanja u cestovnom prometu te ih podsjetili da moraju dosljedno poštivati odredbe Zakon o sigurnosti prometa na cestama, a koje su već ranije naučili u školi. Također, posebna pozornost skrenuta im je na pravilno kretanje prometnicama, korištenje zaštitne kacige i reflektirajućeg prsluka ili neke druge reflektirajuće materije tijekom vožnje biciklima, kao i na uporabu svjetala u prometu.

Tijekom opisanih preventivnih aktivnosti svim sudionicima biciklijade podijeljeni su razni promidžbeni materijali (kape, vrećice, reflektirajući prsluci i trakice te svjetla za bicikle), a koji su osigurani sredstvima Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske i Savjeta za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije.
(tekst i foto: PU međimurska)