PROJEKTWOCHE KROATIEN „Zajedništvo ljubavi – senzibilizacija mladih za osobe s invaliditetom”

Pastoralnom centru u Ludbregu od 5. do 9. veljače održati će se projekt „Zajedništvo ljubavi – senzibilizacija mladih za osobe s invaliditetom”.

Za vrijeme održavanja projekta sudionici će posjetiti različite ustanove i udruge koje brinu o osobama s invaliditetom na području Varaždinske biskupije i Zagrebačke nadbiskupije te još neka mjesta u kojima se želi mlade senzibilizirati za socijalnu problematiku društva.

Projekt u sebi sadrži nekoliko različitih dimenzija; učenici se upoznaju s teoretskim sadržajem, odlaze u različite udruge gdje su osobe s invaliditetom i s njima imaju radionice i druženja, a sve je to prožeto duhovnošću uz svakodnevno slavlje svete mise, jutarnju i večernju molitvu te duhovne poticaje u kojima sudjeluju osobe koje žive na tzv. fazendi, mjestu gdje se nalaze ovisnici o drogi.

Projektni tjedan bit će realiziran uz pomoć zaklade socioMovens, sastavnice Socijalnog instituta Kommende Dortmund nadbiskupije Paderborn, koja već nekoliko godina promovira socijalni nauk Crkve među mladima srednje i istočne Europe. Iz tog razloga, u Hrvatskoj se organizira već peti ovakav tjedan u kojemu mladi promišljaju o socijalnim problemima i svojemu angažmanu u društvu. Po drugi puta u središtu programa će biti osobe s invaliditetom.

U projektu sudjeluje 20 srednjoškolaca i dvoje profesora Druge gimnazije u Varaždinu, dva gosta iz Njemačke, tri osobe s intelektualnim teškoćama te nositelji projekta: Ivana Peček, Anika Sačić i vlč. Leonardo Šardi.

Cijeli program možete vidjeti u privitku, a za sva pitanja stojimo na raspolaganju.

Svako dobro uz srdačan pozdrav!

Ured za pastoral u medijima Varaždinske biskupije