Problemi s parkiranjem u ulici Vladimira Nazora u Murskom Središću

Grad Mursko Središće puno je učinio u posljednje vrijeme što se tiče javnog parkiranja u samom Murskom Središću. Otvorena su nova parkirališna mjesta, a upravo je pred završetkom i novo parkiralište na bivšoj Autobusnoj stanici s dvadesetak novih parkirališnih mjesta.

Međutim javlja se jedan problem  na koji su nas upozorili stanari ulice Vladimira Nazora.
Naime kod održavanja svih većih javnih manifestacija koje se održavaju u Sportskoj dvorani  OŠ Mursko Središće njihova ulica postaje jedno veliko parkiralište s obje strane ulice dok  je i sva šetnica nakrcana automobilima.

Kako im takva parkiranja jednostavno onemogućuju za cijelo to vrijeme normalno funkcioniranje. Ne može se izaći iz svog dvorišta, blokirani su izlazi iz garaža, a sama ulica praktički postaje jednosmjerna  te se u njoj ne mogu mimoići dva automobila, a da  ne govorimo o pješačkoj stazama koje su zakrčene. Bilo je već i više situacija kada je taj problem morala rješavati i policija.

Recimo i to da se u ulici Vladimira Nazora nalazi i Zdravstvena  ambulanta kojoj je također  u takvim prigodama otežan pristup.

Vjerujemo da rješenje za taj problem postoji jer kraj igrališta NK „Rudar“ postoji veliko parkiralište koje nije previše udaljeno od dvorane te bi ga trebalo svakako u takvim situacijama koristiti. Zato je na organizatorima takvih većih događanja u Sportskoj dvorani da obavijeste i usmjere svoje posjetitelje na moguća ostala parkirna mjesta.

Nadamo se da će se naći neko pogodno  rješenje  kako bi se pomoglo stanarima ulice Vladimira Nazora.

(tekst i foto: zr)