Priopćenje NK Polet iz Svetog Martina na Muri – Muralist se ispričava Poletu i Rudaru

Danas je portal Muralist objavio satirični tekst s očitim konotacijama i aluzijama na aktualnu političku situaciju u Međimurju. Pri tome sam kao autor teksta, kao osnovu, iskoristio jučerašnju utakmicu između NK Poleta iz Svetog Martina na Muri i NK Rudara iz Murskog Središća. Ako sam pri tome nekome povrijedio njegov ugled, čast i poštenje, iskreno se ispričavam.

Kao urednik Muralista sporni tekst sam uklonio s naše web i Facebook stranice bez ičijeg pritiska ili prijetnje, jer prema reakcijama smatram da Međimurje još nije spremno za takvu vrstu parodije.

U priopćenju NK Poleta kojeg potpisuje Miroslav Novinščak, a  koji objavljujemo u cijelosti, navodi se između ostalog da se ne smije dozvoliti miješanje sporta i politike. Smatram da je to nemoguće jer su oni povezani u simbiozi u kojoj sport bez politike ne može egzistirati, a za to postoje mnogobrojni dokazi. I u sportu se, kao i u politici događaju koruptivne radnje, mito, pranje novaca itd.

Također gospodin Novinščak tvrdi da sam objavom toga članka nanio nepovratnu štetu ugledu i časti NK Poleta. Ako to može učiniti jedan satirički tekst što tek može ozbiljan? Dakle lokalni portal, kako nas naziva gospodin Novinščak, ima takvu moć da može uništavati nogometne klubove, ljude, političare… Moram priznati da mi ova tvrdnja cijenjenog gospodina Novinščaka veoma laska, iako je daleko od istine. Niti je zbog članka Poletu pala dlaka s glave, niti je izgubio nešto od svog ugleda kao jedan od najboljih nogometnih klubova u Međimurju jer svatko tko je pročitao tekst mogao je shvatiti da se radi o običnoj satiri i parodiji, a ne o nekim stvarnim činjenicama.

A sada evo priopćenja kojeg nam je poslao NK Polet iz Svetog Martina na Muri, a potpisao Miroslav Novinščak.

Rajko Tomanić, urednik portala Muralist