PRIJETI LI POLICIJSKOJ POSTAJI I LJEKARNI BEĆIROVIĆ URUŠAVANJE ?

Da je Mursko Središće i njegova okolica prepuna rudarskih jama i podzemnih kopova koji se protežu ispod grada dobro je poznato svima. Bilo je već više slučajeva urušavanje zemlje pa je Grad postavio info table sa lokacijama nekadašnjih ugljenokopa na gradskom području. Prijetnja je to koja nam visi kao mač nad glavama, ali na sreću do sada nije došlo do propadanja kuća što ne znači da se to neće dogoditi.

Zanimljivu podudarnost koja ne može biti slučajna primijetio je  Muralist. Radi se o stambenim objektima u Frankopanskoj ulici koje koristi policijska postaja i ljekarna Bećirović, a između njih se nalazi parkiralište .

Gotovo identične pukotine na fasadi jedne i druge zgrade mogu biti znak da su temelja počela polako propadati. Samo 100 metara dalje nalazila se jama „Nada“, a malo dalje od nje „Cerovka“. Ispod površine su rudarski kopovi koji bi mogli uzrokovati neželjene posljedice.

Kada su se te pukotine pojavile na zgradama i koliko dugo su prisutne nije nam poznato, ali bi vlasnici mogli međusobno porazgovarati i poduzeti neke preventivne mjere.

Mi se nadamo da je to slučajnost, ili ipak nije ?

 

                                                                                     (R. Tomanić)