PRIJAVITE SE ZA STIPENDIJE I STUDIRAJTE NA PRESTIŽNIM KOLEDŽIMA

Otvoren je natječaj za stipendije za učenike/-ce srednjih škola (2. i 3. razred) za pohađanje škola “United World Colleges” (UWC) u Armeniji i Njemačkoj. Radi se o međunarodnom, prestižnom sustavu koledža, koji omogućava vrhunsko obrazovanje u međunarodnom okruženju.

U sklopu ovog natječaja dodjeljuju se dvije (do 100%, prema iskazanoj potrebi učenika) dvogodišnje stipendije, za školsko razdoblje 2015.-2017., u ukupnom iznosu cca. 110.000 EUR učenicima/-cama četverogodišnjih srednjih škola, koji u tekućoj ak. godini završavaju 2. ili 3. razred.

Udruga UWC Hrvatska, koja objedinjava bivše učenike škola iz sustava UWC, provodi natječaj za dodjelu stipendija od osnivanja prije 10 godina, a prije toga su bivši hrvatski učenici UWC-a sudjelovali u izboru kao dio povjerenstva pri ministarstvu nadležnom za srednjoškolsko obrazovanje.

Program koji se provodi na navedenim školama je International Baccalaureate (IB diploma), koji je priznat u Hrvatskoj i međunarodno, te učenici koji ga završe na UWC školama mogu normalno nastaviti školovanje u Hrvatskoj, i bilo gdje drugdje u svijetu.

Više informacija o natječaju i povezanim temama možete pronaći OVDJE, a sam video o UWC koledžima možete pogledati OVDJE.

http://www.mnovine.hr/