Preventivne aktivnosti prometne policije u Belici i Lopatincu

U Belici i Lopatincu policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec, korištenjem Mobilnog preventivnog centra policije proveli su preventivne aktivnosti usmjerene prema pješacima i biciklistima

Policijski službenik za prevenciju i policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec u utorak, 20. travnja 2021. godine u Belici i četvrtak, 22. travnja 2021. godine u Lopatincu, korištenjem Mobilnog preventivnog centra policije održali su informativne punktove s ciljem provođenja preventivnih aktivnosti.

U Belici i Lopatincu aktivnosti su posebno bile usmjerene prema osobama starije životne dobi. Naši žitelji vrlo često zbog nepridržavanja i nepoštivanja osnovnih prometnih pravila i propisa stradavaju u prometnim nesrećama. Ugroženost sudionika u cestovnom prometu izraženija je u večernjim satima, kada se smanjuje vidljivost pješaka i biciklista, posebice ako nose tamnu odjeću, voze neosvijetljeni bicikl, nemaju reflektirajući prsluk i sl. Upravo iz tih razloga ovakve preventivne akcije služe da se spomenute kategorije sudionika u prometu dodatno educiraju, odnosno podsjete važnih prometnih pravila i propisa, a sve s ciljem sprečavanja stradavanja u prometnim nesrećama.

Uz pružanje korisnih informacija o pravilnom kretanju prometnicama, policijski službenici posjetiteljima su dijelili promidžbeni materijal.

(PU međimurska, foto: PUM)