Prelog – preventivne aktivnosti povodom Svjetskog dana darivanja krvi

Posjetiteljima informativnog punkta policije predstavljene su aktivnosti iz preventivnog projekta “Zajedno do veće sigurnosti”, kojom prilikom su građanima upoznati s preventivnim savjetima o samozaštitnim mjerama vezanim za kažnjiva ponašanja

U nedjelju, 30. lipnja u prijepodnevnim satima na području Sportsko rekreacijske zone Marina u Prelogu, preloški kontakt policajac Spomenko Gojsek, temeljem višegodišnje uspješne suradnje Gradske organizacije Crvenog križa Grada Preloga, Gradskog društva Crvenog križa Čakovec i Policijske uprave međimurske, zajednički su obilježili Svjetski dan darivatelja krvi (14. lipnja).

Posjetiteljima informativnog punkta policije predstavljene su aktivnosti iz preventivnog projekta “Zajedno do veće sigurnosti”, kojom prilikom su građanima upoznati s preventivnim savjetima o samozaštitnim mjerama vezanim za kažnjiva ponašanja. Posebna pozornost skrenuta im je na mjere prevencije imovinskih delikata (krađa, provala i dr.), a koje građani mogu samostalno provoditi kako ne bi postali žrtve kradljivaca.

Također, posjetiteljima su prezentirane aktivnosti iz nacionalnih preventivnih projekata “Živim život bez nasilja” i “Lily”, kojom prilikom je posjetiteljima info punkta ukazivano na problem nasilja, uz posebni osvrt na nasilje nad ženama, zakonske mogućnosti njegovog sprječavanja i prijavljivanja, kao i na nužnost nenasilja uz poticanje tolerancije i nediskriminacije.

Najmlađi posjetitelji info punkta policije informirani su i educirani o pravilnom kretanju u prometu u svojstvu pješaka i vozača bicikla, s posebnim osvrtom na zakonsku obvezu korištenja reflektirajuće materije, te im je od strane policije omogućeno razgledavanje službenog vozila, nakon čega su darivani raznim promotivnim materijalima u vidu privjesaka i kemijskih olovka, pribavljenih sredstvima Vijeća za prevenciju Međimurske županije.

Podršku preventivnim aktivnostima policije svojom nazočnošću u Prelogu pružili su predsjednik Gradskog vijeća, Đuro Ujlaki i ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Čakovec, Kristijan Valkaj.

 

(tekst i foto: PU međimurska)