Prekrasan poklon pod bor za naše najmlađe i roditelje u Murskom Središću

Gradonačelnik Dražen Srpak potpisao ugovor o projektu koji jamči nastavak visokog standarda predškolskog obrazovanja u Murskom Središća

U Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike danas su ministar Josip Aladrović, ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar i gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak potpisali ugovor o provođenju projekta „Vrtić za sve“, koji za Grad Mursko Središće i Dječji vrtić Maslačak omogućuje još 20 mjeseci visokog predškolskog obrazovnog standarda za jednu od nižih cijena vrtića u županiji. Ukupna vrijednost projekta je 4.461.513,46 kn, od čega se 15% financira iz Državnog proračuna Republike Hrvatske, a 85% iz Europskog socijalnog fonda. Grad Mursko Središće već je provodio projekt pod nazivom „Svi u vrtić“ i od kontrolnog tijela bio pohvaljen za odlično provođenje, te je uzet kao primjer dobre prakse provođenja projekta. Ugovor je gradonačelniku osobno uručio predsjednik Vlade Republike Hrvatske, Andrej Plenković.

Nositelj projekta je Grad Mursko Središće, a partneri su Općina Mala Subotica, Dječji vrtić „Maslačak“ i Dječji vrtić „Potočnica“ iz Male Subotice. Projekt provodi Grad Mursko Središće i kroz njega je u potpunosti financirana plaća jednog djelatnika Gradske uprave. Osigurat će se produljeni rad vrtića za potrebe roditelja/obitelji za ukupno 58 djece, čime će se omogućiti bolja ravnoteža između poslovnog i obiteljskog života građana Murskog Središća. Dječji vrtić „Maslačak“ kroz projekt će financirati plaće pet odgojitelja, kuharice i spremačice u vrijeme produženog boravka, dok će Područni odjel Peklenica financirati odgojiteljicu i spremačicu. Djeci iz DV „Maslačak“ i Dječjeg vrtića „Potočnica“ bit će prema potrebi na usluzi i logoped i edukacijski rehabilitator koji će se također financirati iz projekta. Osim plaća ovih djelatnika, iz projekta se financiraju indirektni troškovi za sve partnere, kao i edukacija za djelatnike, besplatne predstave za svu djecu, igračke, oprema i didaktika za dječje vrtiće.

Ulaganje u djecu i mlade, stvaranje novih generacija i osiguravanje visokog školskog standarda jedna su od osnovnih politika Grada Mursko Središće, pa je i ugovor koji jamči nastavak podizanja kvalitete gradskog vrtića najbolja moguća vijest za kraj godine. Trenutna ekonomska cijena ne pokriva sve tekuće troškove funkcioniranja vrtića, no gradonačelnik Dražen Srpak smatra da bi sve dok je to moguće cijena trebala ostati ista, što upravo i omogućuje provođenje ovakvih projekata.

(GMS)