POZNATI MEĐIMURCI DIJELILI SLADOLED – SAV PRIHOD DJECI S TEŠKOĆAMA U RAZVOJU

Međimurska udruga za ranu intervenciju u djetinjstvu (MURID) osnovana je 2011. godine. Cilj i svrha osnivanja MURID-a je promicanje dobrobiti sve male djece u Republici Hrvatskoj, a osobito one s biološkim ili socijalnim rizikom za optimalan razvoj što uključuje javno promotivni, edukativni, istraživački i savjetodavni rad u području ranog razvoja djece, a osobito djece s teškoćama u razvoju, odnosno u djece s rizikom za njihov nastanak.
U sklopu manifestacije Porcijunkulovo koja se ovih dana odvija u Čakovcu udruga MURID održala je dobrotvornu akciju pod nazivom „Sladoled dijeli, djecu razveseli“. Akcija je održana jučer 30. srpnja na Trgu Republike, a sladoled su dijelila mnoga poznata međimurska lica među kojima su bili gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak i načelnik Općine Selnica Ervin Vičević. Oni su sladoled dijelili od 8,30-11,00 sati iz LEDO škrinje, a građani su davali dobrovoljni prilog za djecu s poteškoćama. Program je vodio Igor Baksa.

03a

Nakon završetka akcije koordinatorica Maja Baksa zahvalila se „slastičarima“:

Snimka cijelog zaslona 31.7.2016. 141158

„Puno vam hvala na susretljivosti i podršci koju ste bez razmišljanja izrazili u pripremi naše subotnje akcije “Sladoled dijeli, djecu razveseli”. Hvala vam i na strpljenju za koje smo zamolili upravo u vezi  Vašeg rasporeda sudjelovanja u akciji. Nastojali smo dobro planirati vrijeme za sve vas kako biste se mogli organizirati i doći nam pravodobno, a da ne morate čekati predugo na svoj red za dijeljenje sladoleda. Raspored je definiran u skladu s Vašim molbama, sugestijama, uvažavajući Vaše želje i vrijeme raspoloživosti.

Hvala Vam što podržavate ovu akciju i što podržavate rad i djelovanje udruge MURID!“

(rt, foto Udruga Murid, Marino Bobetić )