Pozivamo građane da predlože lokacije nadzora brzine

Kao i prethodnih godina, pozivamo građane da dostave prijedloge lokacija na kojima žele da policijski službenici nadziru brzinu kretnja vozila

U sklopu pojačanih aktivnosti ROADPOL-a, na području država članica održat će se 24-satni pojačani nadzor brzine. Sve policijske uprave na području Republike Hrvatske, pa tako i Policijska uprava međimurska u petak, 19. travnja od 0 do 24 sata provest će aktivnosti pojačanog nadzora brzine kretanja vozila. Tijekom akcije prema svim vozačima koji ne poštuju ograničenja brzine, primjenjivat će se sankcije propisane Zakonom o sigurnosti prometa na cestama.

Vozači koji ne poštuju ograničenja brzine, ugrožavaju sebe, ali i druge sudionike u prometu. Podsjećamo kako je nepropisna i neprilagođena brzina, jedan od glavnih uzroka stradavanja u prometnim nesrećama radi čega se i ovom akcijom nastoji unaprijediti stanje sigurnosti u cestovnom prometu.

Svi zainteresirani građani u razdoblju od 3. do 12. ožujka 2024. godine mogu predložiti lokacije na kojima žele da policija pojačano nadzire nepropisnu brzinu kretanja vozila. Svoje prijedloge mogu dostaviti na adresu elektroničke pošte [email protected].

(PU međimurska, foto: ilustracija)