POŽAR U MURSKOM SREDIŠĆU BIO VIDLJIV IZ SLOVENIJE S UDALJENOSTI OD 12 KILOMETARA

Danas u poslijepodnevnim satima izbio je veliki požar kod ribnjaka Zalešće točnije kod predjela Icojovog ribnjaka. Gorjela je trstika i razno sitno raslinje, a dim koji se stvorio bio je vidljiv čak iz Dobrovnika u susjednoj Sloveniji s udaljenosti od 12 kilometara. Te fotografije koje su inače snimljene u Lendavi dobili smo od Leona Novaka urednika portala http://lendavainfo.com/ s kojim Muralist ima izvanrednu suradnju pa mu i ovim putem zahvaljujemo na njima.

Ostale fotografije snimio je zapovjednik vatrogasne postrojbe DVD-a Mursko Središće Rajko Radiković koji nam je o požaru rekao slijedeće.

„Odmah po dojavi izašli smo na požarište i počeli s gašenjem vatre koja je zahvatila 4 hektara površine na kojoj je pretežno bila trstika, sitno i srednje raslinje no požar je počeo zahvaćati i visoka drveća. Iako je to velika površina vatru smo obuzdali u večernjim satima, a njegov uzrok je ljudski faktor. Da li ga je netko izazvao namjerno ili slučajno još ne znamo, a glavno je da smo ga uspjeli savladati“

(R. Tomanić)