POVODOM SVOG DANA POLICAJCI UGOSTILI MALIŠANE IZ VRTIĆA

U obilježavanu Dana policije kao i svog zaštitnika Svetog Mihovila koji se slavi 29.09. Policijska postaja Mursko Središće  kroz dva dana 26. i 27.09.2013. godine upoznala je građane sa svojom djelatnošću na području preventive, zaštite  i osiguranja njih samih.

Prvo im je u četvrtak na sajmeni dan omogućeno da se bolje upoznaju sa radom policije, a isto tako mogli su kod policijskih službenika provjeriti svoje stanje u okviru prometnih kaznenih bodova kao i mogućih sankcija koje se provode protiv njih. Možemo reći da je velik dio njih iskoristio tu mogućnost i ogromna većina otišla je zadovoljna videći se kao osobe bez ikakvih, kako bi rekli, grijehova.

Na štandu na našem placu te informacije pružali su im Ladislav Požgaj, policijski službenik za prometnu preventivu PU Međimurske, Branko Jakupak policijski službenik za nadzor i prevenciju te naš nama već dobro poznati serjonski kontakt policajac Ivica Maltarić.

Posebno interesantna bila je vožnja na simulatoru policijskog motora koja je oduševljavala građane i djecu.

27.09.2013 u goste Policijskoj postaji Mursko Središće došli su najmlađi.

Mališani dječjeg vrtića “Maslačak” posjetili su PP te se upoznali sa njihovim radom . Sa sobom su donijeli vrlo lijepu poklon čestitku izrađenu svojim vlastitim ručicama. Primio ih je i upoznao sa radom policije Ivica Maltarić, koji im je sa svojim kolegama bio cijelo vrijeme na usluzi.

Djeca su znatiželjno postavljala raznorazna pitanja od toga kako hvataju lopove, kako se voziti na motoru, kako se treba ponašati u prometu  itd. Na sva pitanja  dobili su odgovore 

koji su ih zadovoljili. Najveću radost pričinjavao  im je pravi  policijski motor  na kojem su mogli sjediti i uživati kao i  isprobavanje prave. policijske kacige. Bio je to zaista prekrasan užitak za mališane. Za kraj su izrazili jednu neobičnu želju. Zaželjeli su da ih policajac Ivica  natrag u vrtić odveze u policijskom kombiju za kojeg su znali  da  se popularno zove “marica“. Želja im se ispunila pa su se ukrcali, neki hrabro, neki malo uplašeno, ali kad su im se pridružile njihove tete, sav strah je nestao pa su se tako uz zavijanje policijske  sirene hrabro dovezli u vrtić. Sigurni smo da će tim mališanima ovo dugo ostati u lijepom sjećanju, a moći će se malo praviti važni jer su puno toga naučili o policiji i nitko ih neće moći plašiti sa stričekima policajcima.

Na kraju samo možemo zaključiti da je ovo  hvalevrijedna akcija koja bi se morala upriličiti i za one nešto starije, koji bi također  puno toga mogli naučiti. Sve pohvale pripadnicima Policijske postaje Mursko Središće koji su na kraju zasladili ovaj dan mališanima slatkišima, na njihovo veliko oduševljenje.

 

                                                                                                  Z. Rihtarec