POVODOM DANA POBJEDE I DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI ŽUPAN MATIJA POSAVEC UPUTIO ČESTITKU ŽITELJIMA MEĐIMURJA

Povodom predstojećeg Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, te Dana hrvatskih branitelja župan Međimurske županije Matija Posavec uputio je čestitku u kojoj stoji:

 

“Poštovani žitelji Međimurske županije!


Danas se s ponosom prisjećamo trenutaka kada su hrvatski vojnici pobjedonosno ušli u Knin, ali i s tugom sjećamo naših očeva, supruga i prijatelja, koji su tijekom ranih devedesetih godina svoje živote položili na oltar domovine. 5. kolovoz, Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, blagdan je ponosa, poštovanja i zahvalnosti te vrijeme kada slavimo dane borbe za slobodu, neovisnost i demokraciju.


Tog je dana oslobođen Knin, ključno mjesto okupiranih hrvatskih područja, što je predstavljalo prekretnicu u oslobađanju zemlje i dovelo do mirne reintegracije Hrvatskog podunavlja, čime smo pokazali snagu hrvatskog naroda i Oružanih snaga RH.


I brojni Međimurci borili su se širom Hrvatske u mnogim vojnim i policijskim postrojbama, a njih 78 u ratu je, na žalost, i izgubilo život. Današnji praznik, možda više nego ijedan drugi, prilika je da prisjetimo upravo njih, zahvaljujući kojima se na kninskoj tvrđavi pobjednički zavijorila hrvatska zastava, zbog čega danas živimo u slobodi i zajednici kojoj je trasiran put prema europskoj budućnosti.


S uvjerenjem da smo svakim danom sve bliži onom idealu za koji su se borili hrvatski branitelji, čestitam svim žiteljima Međimurske županije, posebno hrvatskim braniteljima i članovima njihove obitelji te obiteljima poginulih i nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.”

 

 

 

         ŽUPAN
Matija Posavec, mag. ing