POVODOM BOŽIĆNIH I NOVOGODIŠNJIH BLAGDANA POLICIJA PROVODI AKCIJU “MIR I DOBRO”

 

 

 

         Kao i proteklih godina, s ciljem povoljnog održavanja stanja javnog reda i mira, te opće sigurnosti građana povodom božićnih i novogodišnjih blagdana i ove godine Ministarstvo unutarnjih poslova provodi operativnu akciju “MIR I DOBRO”, a koju će Policijska uprava međimurska na svom području provoditi u vremenu od 16. prosinca 2013. do 8. siječnja 2014. godine.

 

         Osim pojačanih mjera sigurnosti u sklopu narečene operativne akcije provodit će se i niz preventivnih mjera.

 

Očekuje se da će kaoi dosad, velik broj građana u slobodnoj prodaji nabaviti petarde, rakete i druga pirotehnička sredstva za zabavu. Ucilju izbjegavanja neželjnog stradavanja od pirotehničkih sredstava, ove godine u suradnji s Gradom Mursko Središće, štampani su promidžbeni materijali pod geslom „Mir i dobro“. Štampani plakati i letci sadrže samozaštitne mjere i savjete vezano na uporabu pirotehničkih sredstava, telefonske brojeve važnijih službi, ali i odredbe Zakona o eksplozivnim tvarima, a koje se odnose na pirotehnička sredstva.

 

Kako bi se razina sigurnosti dodatno podigla, a informacije o samozaštitnim mjerama i savjetima vezano na uporabu priotehničkih sredstava bile dostupne što većem broju građana, apeliramo da narečeni letak koji Vam u privitku dostavljamo u digitalnom obliku, objavite na svojoj web stranici.

 

         Obzirom na dosadašnju praksu dobre suradnje, pozivamo Vas da se na opisani način uključite u preventivne aktivnosti.

 

         U slučaju bilo kakvih upita, kontaktirati na broj telefona 373-115, službenike za prevenciju Policijske uprave međimurske.

 

 

 

 

         S poštovanjem,

 

                                                                                  ZAMJENIK NAČELNIKA

 

 

                                                                                                  Danijel Mikulić