POVIJEST JEDNE LEGENDE – DISCO ŠMRK

Disco Šmrk osnovala je tadašnja omladina 1982 godine. Osnivači su bili Vuri Ivica-Ico, Perdec Mirko-Mirci i Šarić Marijan-Šćuki. Do 1986. disco večeri priređivale su se u staroj sportskoj dvorani. Svi koji su radili na njegovoj organizaciji činili su to potpuno besplatno,volonterski. Bio je to klub vrijednih mladića i djevojaka koji su u njemu provodili svoje slobodno vrijeme. Kako su spomenuta dvorana, a i vatrogasni dom često bili zauzeti zbog svadbi i raznih drugih događaja,pojavio se problem u dobivanju slobodnih termina. 1985. vatrogasci daruju na korištenje omladini staro skladište koje su ovi uz puno muke,odricanja,dobrovoljnog rada i truda, kroz bezbrojne radne akcije, pretvorili u DISCO ŠMRK ! Josip Rihtarec-Pepi izveo je sve električarske radove potpuno besplatno i posudio svoje pojačalo za disco kabinu.

Svečano otvorenje novog objekta bilo je 07.06.1986. godine. Prisustvovalo mu je više od 200 omladinaca koji nisu mogli sakriti svoje ushićenje. Kroz narednih pet godina kroz DISCO ŠMRK prošle su mnoge generacije mladih koje su sav svoj potencijal, volju i slobodno vrijeme podredile ŠMRKU, o kojem su već tada počele kolati urbane legende. Početkom 1991. disco prestaje s radom,a jedan od razloga je bio i početak rata u kojem su kao dragovoljci učestvovali i mnogi “šmrkavci”.

Prije nekoliko godina pokrenuta je inicijativa za ponovno povremeno održavanje DISCO ŠMRKA. Nekadašnji omladinci,a danas srednovječni ljudi, ponovo su se skupili i svoj naum pretvorili u djelo. Tako se nekoliko puta godišnje na raznim lokacijama opet održavaju disco večeri koje su dobro posjećene i na kojima se može uživati u glazbi 70-tih i 80-tih . O tome kako je nastala ideja obnavljanja ŠMRKA, tko ju je realizirao i kako se danas snalaze, pisati ćemo u nastavku ovog članka.

Sljedeći DISCO ŠMRK održati će se u CIMPERU 01.06.2013. Svi ste pozvani ! Organizatori se nadaju da ih nećete iznevjeriti !