Potpisan ugovor o ugradnji multimedijalne opreme u Spomen domu rudarstva u Murskom Središću

Kroz prekogranični projekt Energy tour Grad Mursko Središće dobit će dva ozbiljna turistička proizvoda. Nakon što je sprovedena javna nabava za Spomen park naftaštva u Peklenici, sprovedena je i nabava za multimedijalnu opremu u Spomen domu rudarstva. Na natječaj se javila samo zajednica gospodarskih subjekata Multimedija i ELTEL d.o.o. iz Čakovca i zadovoljalila propisane uvjete, a vrijednost javne nabave je 598.000,00 kn + pdv. U bivšem separatoru ugljena i Spomen domu rudarstva i trenutno se vrše radovi na statici i podovima, koji prethode radovima na elektroinstalacijama i konačno, postavljanju multimedijalne opreme koja je i tema ove javne nabave. Time će separator biti pretvoren u suvremeni interpretacijski centar rudarstva na području Murskog Središća.

U četvrtak, 30. prosinca ugovor o izvođenju radova potpisali su gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak i direktor i vlasnik gospodarskih subjekata Davor Fileš. Gradonačelnik je istaknuo kako je ovo jedan veliki korak u kreiranju jedinstvene turističke ponude na podurčju Murskog Središća i da je to i planirano još otkako je separator ugljena otkupljen godine 2018. Iako će s dva zaokružena turistička proizvoda već postati ozbiljnija destinacija, tu ne namjeravaju stati. Dodatna multimedijalna oprema već je prijavljena i na Ministarstvo kulture, baš kao i završetak radova na etno kući, koja bi trebala pričati priču o drugoj strani života Središćanaca.

Uz Šetnicu svete Barbare koja svake godine plijeni novim sadržajem, centar za posjetitelje Med dvemi vodami koji se nalazi u Križovcu i ostale sadržaje, jedan dan bi uskoro mogao biti i premalo za turista koji dolazi na područje Murskog Središća.

(GMS)