POŠTENJAČINA VJEKOSLAV ČASAR OPET PRONAŠAO TORBU

Središćanac Vjekoslav Vjeko Časar ima neobičan hobi. On naime, pronalazi izgubljene stvari! Naravno da se sa „hobijem“ malo šalimo, ispravnije bi bilo napisati da mu je to sudbina koja ga prati veći dio života.

Pronašao je Vjeko tako više novčanika, taški, ženskih torbica, osobnih dokumenata, bankovnih kartica i štošta drugo. Danas je naletio na žensku torbu koju je pronašao na kolniku nedaleko svoje kuće. Što je u njoj sigurno zna vlasnica koja ju je izgubila, a može ju podići kod Vjeke u njegovoj kući na adresi Josipa Broza Tita 46, Mursko Središće.

Pitali smo Vjekoslava što mu je ipak bio najveći ulov i evo što nam je rekao.

„Kad sam jedne godine ljetovao na Viru odlazio sam na piće u obližnji kafić gdje sam ispod stola pronašao veliku torbu. Kako ju nakon izvjesnog vremena nitko nije tražio, otvorio sam ju i imao što vidjeti. Uz razne druge stvari u njoj su bila i dva novčanika. U jednom je bilo što u eurima, što u kunama oko 35.000 kuna, a u drugom desetak bankovnih kartica. Od iznenađenja sam popio još jedno piće i odlučio torbu odnijeti na policiju. Baš kada sam odlazio, ispred kafića se zaustavio najnoviji mercedes iz kojeg je u panici istrčala jedna žena i počela pretraživati stolove na terasi. Odmah sam shvatio da je torba njena, prišao sam joj i rekao da sam ju pronašao. Otvorila je torbu, prebrojila novac i otišla, a da mi se nije ni zahvalila ili slučajno pozvala na kavu.“

To je bila jedna od upečatljivijih zgoda koje je doživio Vjeko. Kako mu je krenulo možda će sljedećim pronalaskom nadmašiti ovaj Virski, a i dobiti kakvu nagradu.

„I jedna piva bi bila dovoljna“, završio je pomalo u šali Vjekoslav Časar.

(R. Tomanić, foto Anđelko Jurak)

12194285_839795599451606_1597606545_o