Posjetiteljima “Lova na labuđe pero” predstavljene preventivne aktivnosti međimurske policije

Najmlađi posjetitelji s velikim oduševljenjem prihvatili su poziv kontakt policajaca da razgledaju policijski automobil te su prigodu koja se ne propušta ovjekovječili mnogobrojnih fotografijama

U sklopu manifestacije “Lov na labuđe pero”, prošle subote (6. srpnja) u poslijepodnevnim satima na prostoru Sportskog rekreacijskog centra Marina u Prelogu, preloški kontakt policajci proveli su aktivnosti iz preventivnog projekta “Zajedno do veće sigurnosti” i preventivne aktivnosti iz domene sigurnosti cestovnog prometa pod sloganom “Sigurno u prometu”.

Posjetitelji informativnog punkta policije upoznati su s raznim preventivnih savjetima, uz poseban osvrt na mjere prevencije od krađa i provala, a koje mogu građani provoditi samostalno.

Također, građani su informirani i educirani o pravilnom kretanju u prometu raznih skupina sudionika, a posebice pješaka i biciklista, s posebnim osvrtom na zakonsku obvezu korištenja reflektirajuće materije i zaštitne kacige. Tom prilikom građani su darivani od strane policije raznim reflektirajućim promotivnim materijalima u vidu reflektirajućih trakica i privjesaka koji su pribavljeni sredstvima Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske i Vijeća za prevenciju Međimurske županije.

Roditeljima s djecom omogućeno je razgledavanje službenog vozila policije. Najmlađi posjetitelji s velikim oduševljenjem prihvatili su poziv kontakt policajaca da razgledaju policijski automobil te su prigodu koja se ne propušta ovjekovječili mnogobrojnih fotografijama.

Obilaskom informativnog punkta podršku provođenju preventivnih aktivnosti policije pružili su zamjenik gradonačelnika Preloga, Zdravko Kvakan te mnogobrojni članovi Nautičkog kluba Labud.
(Tekst i foto: PU međimurska)