POMOGNIMO UDRUZI DIJABETIČARA U OBAVLJANJU NJIHOVIH AKTIVNOSTI

Udruga dijabetičara na području Grada Mursko Središće djeluje već 16 godina. Za to vrijeme napravili su na tisuće provjera zdravlja članovima i građanima. Mjerenja obavljaju redovito svakog 1. utorka u mjesecu u prostorijama TIC-a na bivšoj autobusnoj postaji i njima se odazove u prosjeku oko 35 građana. Mali problem u tome je da su to mahom isti ljudi dok novi vrlo rijetko dolaze. Ovom prilikom pozivamo sve građane koji još nisu provjerili svoje zdravlje da to mogu učiniti besplatno na navedenoj adresi u prijepodnevnim satima.

Aktivnosti udruge iziskuju određena financijska sredstva koja nisu mala i to pokriva Grad Mursko Središće i sami građani koji pri svakom mjerenju mogu dati dobrovoljni prilog. Prikupljenim sredstvima kupuju se trakice, lancete i ostali medicinski materijal. Svoje akcije ne provode samo u Murskom Središće nego i u pripadajući gradskim naseljima Štrukovcu, Hlapičini, Peklenici i Križovcu.

Uz neizbježnog predsjednika udruge Stanislava Stojka građanima u provjeri njihovog zdravlja, mjerenju šećera u krvi, kolesterola i triglicerida, pomažu i dvije patronažne sestre, Jelena Flac i Valentina Stojko. Prema njihovim riječima akcije izvan grada održavali bi i češće, ali su ograničeni financijskim sredstvima i potrebnim materijalom pa stoga pozivaju zainteresirane sponzore da im se jave i tako pomognu ove nadasve potrebne aktivnosti u cilju očuvanja zdravlja građana. Također iz udruge najavljuju sljedeću akciju koja će se održati 18. svibnja u Križovcu.

Ukoliko želite pomoći rad udruge možete se javiti na kontakt broj: Stanislav Stojko 091 546 5076

(R. Tomanić, foto Anđelko Jurak)

02

03

04