POLOŽILI VIJENCE ZA POGINULE BRANITELJE KOD SPOMENIKA PIRAMIDE

Obilježavanje današnjeg praznika Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana branitelja odvijalo se u Murskom Središću u četiri dijela. Nakon Svete Mise i posvećenja novog navalnog vozila DVD-a Mursko Središće velika se kolona predvođena Rudarskim zborom ,mažoretkinjama i puhačkim orkestrom uputila iz župne crkve prema spomeniku Piramida.

 

Tamo se okupio i veliki broj građana koji su željeli prisustvovati polaganju vijenaca poginulim braniteljima. Nakon što je puhački orkestar odsvirao himnu vijence su položili predsjednik Udruge branitelja Tihomir Okreša zajedno sa pripadnicima Rudarskog zbora, gradonačelnik Dražen Srpak sa svojim zamjenikom Zvonkom Vrtarićem, Predsjednik i potpredsjednica Gradskog vijeća Miljenko Cmrečak i Ivana Maltarić, pripadnici policije i Udruge žena.

 

Sve je to blagoslovio umirovljeni župnik iz Selnice Josip Horvat jer je Tomislav Antekolović na godišnjem odmoru. Nakon polaganja vijenaca svi prisutni uputili su se na šetnicu uz Muru gdje je ispred prostorija moto kluba Miners nastavljen program. (tekst i foto R. Tomanić)