Policijske službenice posjetile vrtić “Selnički zvončići”

Medićima predstavljeno zanimanje policajac te su kroz kratko predavanje educirani o sigurnom sudjelovanju u cestovnom prometu

U ponedjeljak, 23. listopada 2023. godine u prijepodnevnim satima policijske službenice policijske postaje Mursko Središće,  Marija Nemec i Adela Mesarić Baranašić mališanima dječjeg vrtića “Selnički zvončići” iz Selnice predstavile su zanimanje policijskog službenika, pošto se u odgojno-obrazovnoj skupini “Medići” provodi projekt “Zanimanja”.

Ujedno, djeca su tijekom predavanja, prilagođenog njihovom uzrastu, upoznata s temeljnim pravilima bitnim za njihovo sigurno sudjelovanje u prometu. Posebna pozornost posvećena je adekvatnom smještaju djece u vozilu, odnosno sigurnosnoj i zakonskoj potrebi korištenja sigurnosnog pojasa, sigurnosne sjedalice i postolja za sjedenje.

Tridesetak mališana s velikom pozornošću pratilo je zanimljivo predavanje policijskih preventivki, a na završetku druženja podijeljeni su im prigodni promidžbeni materijali Policijske uprave međimurske.

(tekst i foto: PU međimurska)