Policija kažnjavala vozače kamiona koji su krenuli u Sloveniju kroz Mursko Središće?

Na nedavnom sastanku između Ministarstva infrastrukture Republike Slovenije i hrvatskog Ministarstva prometa i infrastrukture dogovoreno je da od 01. kolovoza prestanu vrijediti ograničenja teretnog prometa na graničnim prijelazima Dubrava Križovljanska, Trnovec i Mursko Središće za kamione registrirane u Varaždinskoj i Međimurskoj županiji.

Jučer je hrvatska policija kažnjavala vozače koji su kroz granični prijelaz Mursko Središće pokušali ući u Sloveniju jer, kako kažu, policija nije dobila nikakvu službenu obavijest od Ministarstva prometa da su ograničenja suspendirana za navedene kamione, piše HRT.

Iz policije su za HRT potvrdili da samo provode zakon te da od Ministarstva prometa i infrastrukture nisu dobili nikakav službeni dopis po kojem moraju postupati. Kako neslužbeno doznajemo, slovenski su policajci dopis od svojeg ministarstva dobili.

Jučer stigao i odgovor Ministarstva:

“Sukladno dogovoru dva ministarstva, dogovoreno je ukidanje navedenih ograničenja koje će početi vrijediti od objave Pravilnika o stavljanju izvan snage Pravilnika o ograničavanju uporabe pojedinih javnih cesta za promet teretnih vozila, čija najveća dopuštena masa premašuje 7,5 tona u Narodnim novinama. Objava se očekuje danas 01. kolovoza. Slijedom navedenog, čim se navedeni Pravilnik i službeno objavi u Narodnim novinama, navedena obavijest će biti proslijeđena svim nadležnim tijelima, što očekujemo najkasnije tijekom sutrašnjeg dana”, stoji u odgovoru Ministarstva prometa i infrastrukture HRT-u.

Prijevoznici pak odgovaraju – onda ste to mogli napisati na svojim stranicama, a ne da se od 1.8. može slobodno prometovati.

(rt, foto: rt)