POKOPAN ŽELJKO SOLDAT – MIŠO, LEGENDA SREDIŠĆANSKOG SPORTA

Danas u 15,30 sati na gradskom groblju u Murskom Središću na svoje posljednje počivalište ispraćen je Željko Soldat – Mišo. Pokopan je sa svojim teniskim reketom od kojeg se nije odvajao veći dio svojeg života. Stotine građana, prijatelja i znanaca  oprostilo se od omiljenog Željka koji će i dalje živjeti u našim srcima i sjećanjima.

Rođen je u radničkoj obitelji 1950. godine, a cijeli život proveo je u Murskom Središću gdje je do umirovljenja radio u pogonu MTČ-a. Osim obitelji i poslu posebno je bio odan i posvećen sportu kojem je dao neizbrisiv doprinos koji će se u našem gradu pamtiti i osjećati generacijama. Nakon završetka nogometne karijere u NK Rudaru, 1975. godine osniva „Klub prijatelja tenisa“ koji će 1979. prerasti u Teniski klub Mursko Središće. Na travnatom terenu Šuderke označio je bijelim trakama igralište i odigrao prvi teniski meč u Murskom Središću. U svoju igru prenio je sve kvalitete koje su ga krasile kao čovjeka, vedrinu, upornost, volju, poštenje i ljubav. Kao trener odgojio je mnoge tenisače, a neki od njih nastupali su i za Hrvatsku Davis Cup reprezentaciju. Teniski tereni bili su mu drugi dom u kojem je stekao mnogobrojne prijatelje širom Hrvatske, Slovenije i Mađarske.

Mišo će ostati također zapamćen kao veliki čovjek koji se u svojoj skromnosti nikad nije želio isticati, koji je uvijek bio spreman pomoći drugome i koji je svojim veseljem i smiješkom znao oraspoložiti svakoga.

Biranim riječima od njega su se oprostili predstavnici njegovog nekadašnjeg poduzeća MTČ-a, kao i oni iz Teniskog kluba Mursko Središće.

Iskrenu sućut ekipa Muralista upućuje njegovoj djeci, kćerki Maši, sinu Jurici, bratu Boniju i ostaloj obitelji. Mišo je otišao u legendu !

 

                                                                                           (R. Tomanić)