POKOPAN HRVATSKI VITEZ I BRANITELJ RAJKO MAJSEN

Na gradskom groblju u Murskom Središću pokopan je danas  Rajko Majsen, hrvatski branitelj koji nije izdržao borbu sa  zloćudnom bolešću i teškim životom koji mu je na žalost priuštilo društvo za koje je dao svoju mladost i zdravlje.

Uz himnu i počasni plotun , te sve vojne počasti koje pripadaju osobi koja je svoj život i  najljepše godine  dala za dobrobit svoje domovine, sa Rajkom  su se oprostili njegovi prijatelji, suborci ,branitelji UHVDR Mursko Središće, te mnogobrojni građani koji su mu na taj način došli odati posljednju počast i zahvalu za ono što je  za njih učinio.

Misu  i sam pokop vodio je središćanski župnik Tomislav Antekolović koji je u dirljivom govoru izmamio mnoge suze na licima prisutnih.

Oproštajni govor za dragog prijatelja i suborca održao je Novak Branimir-Brc, također dragovoljac i hrvatski branitelj koji je više godina proveo na prvim crtama obrane.  

Hrvatsku zastavu kojom je ne vječni počinak ispraćen Rajko u ime UHVDR-a  Mursko Središće primio je njezin predsjednik Tihomir Okreša i ona će biti izložena na posebnom mjestu u prostorijama udruge.

 

Nadamo se da će ovaj žalosni trenutak osvijestiti udruge i ljude kojima ipak nešto znače životi branitelja koji su toliko dali za ovu zemlju, trgnuti ih iz ove  učmalosti i pokrenuti ih da pomognu onima koji tu pomoć trebaju i zaslužuju. Kako smo danas čuli  UHVDR-a Mursko Središće već pokreće određene akcije , a ujedno mole sve one koji imaju informacije o  braniteljima koji žive u teškim uvjetima da im obavezno jave.

Gradonačelnik Dražen Srpak  se također obratio udruzi da se  napravi revizija potrebitih branitelja na području Grada tako da im se može čim prije i konkretnije pomoći.

 

O Rajku Majsenu u zadnje vrijeme puno smo pisali tako da je njegova tragična sudbina svima dobro poznata. Sada mu možemo samo obećati da nikada neće biti zaboravljen kao za vrijeme života i da će nam njegova hrabrost, ljudskost i skromnost zauvijek ostati u sjećanju.

                                                       (Muralist,foto Tin Tomanić)