Podižemo svijest o STEM-u kroz projekt “Kaj buš STEM?”

Udruge Mladi informatički stručnjaci (MIS) i Međimurski informatički klub (MIK), uz pokroviteljstvo Koordinacijskog odbora “Grad Čakovec, prijatelj djece”, s ponosom najavljuju niz besplatnih STEM radionica namijenjenih djeci i mladima tijekom ljetnih praznika.

Projekt “Kaj buš STEM?” ima za cilj potaknuti interes i razumijevanje za znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku među mladim generacijama. Radionice će se održavati u prostorijama Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje (TICM) i Metalske jezgre Čakovec, pružajući priliku za interaktivno učenje i istraživanje u stimulirajućem okruženju.

Djeca i mladi će imati priliku sudjelovati u raznovrsnim aktivnostima koje će ih potaknuti na kreativno razmišljanje, rješavanje problema i timski rad. Radionice će se održavati tijekom srpnja i kolovoza, a trajanje i teme će biti prilagođene različitim dobnim skupinama kako bi svako dijete imalo optimalno iskustvo.

Predstavnici Udruge MIS izjavili su: “Raduje nas što možemo organizirati ove besplatne STEM radionice za djecu i mlade u sklopu projekta “Kaj buš STEM?”. Želimo potaknuti njihovu znatiželju, razviti kritičko razmišljanje i pokazati im kako STEM područje može biti izazovno i zabavno.”

Predsjednik Udruge MIK izrazio je svoje zadovoljstvo zbog suradnje s Gradom Čakovcem i Koordinacijskim odborom “Grad Čakovec, prijatelj djece”. “Vjerujemo da će ove radionice pružiti izvanrednu priliku mladima da se upuste u svijet znanosti i tehnologije te da će ih inspirirati za buduće karijere u STEM području”, rekao je.

Radionice će pokriti širok spektar tema, uključujući robotiku, programiranje, eksperimente, matematiku, fiziku i mnoge druge. Sudionici će imati priliku steći praktična znanja, upoznati se s najnovijim tehnološkim dostignućima i razviti vještine koje su ključne za uspjeh u današnjem digitalnom svijetu, a sve to u opuštenoj i nadasve zabavnoj atmosferi.

Roditelji i skrbnici koji su zainteresirani za sudjelovanje svoje djece na radionicama mogu se prijaviti putem službene internetske stranice projekta “Kaj buš STEM?”. Sve potrebne informacije, uključujući raspored radionica i kontaktne podatke dostupne su na istoj.

Udruge MIS i MIK srdačno pozivaju sve zainteresirane da iskoriste ovu izvanrednu priliku i pridruže se radionicama u sklopu projekta “Kaj buš STEM?”. Radujemo se poticanju radoznalosti i otkrivanju svijeta znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike zajedno s djecom i mladima.

Za dodatne informacije posjetite stranicu s opisima radionica: https://mik.hr/kaj-bus-stem-2023/.

Dejan Drabić