Početna konferencija projekta “Vrtić za sve”

Grad Mursko Središće kao korisnik bespovratnih sredstava i partneri na projektu Općina Mala Subotica, Dječji vrtić Maslačak Mursko Središće, Dječji vrtić Potočnica Mala Subotica održali su početnu konferenciju projekta Vrtić za sve (kod. br. UP.02.2.2.16.0018) dana 17. 02. 2022. u dvorani centra za kulturu „Rudar“ Mursko Središće.

Početnoj konferenciji prisustvovali su gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak, načelnik Općine Mala Subotica Valentino Škvorc, ravnateljica DV Maslačak Ivana Maltarić i zamjenica ravnateljice DV Potočnica Mala Subotica Martina Tkalčec te dvoje roditelja, korisnika usluga projekta.

Vrijednost projekta je 4.461.513,46 kn. Financira se 100% iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020 u sklopu poziva: „Nastavak unaprjeđenja usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja“.  Trajanje projekta je 20 mjeseci od početka provedbe 23.12.2021. godine. Ugovor o dodjeli bespovratnih potpisan je između Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike kao Upravljačkog tijela,  Hrvatskog zavoda za zapošljavanje kao Posredničkog tijela razine 2 s jedne strane i Korisnika bespovratnih sredstava fonda Grada Mursko Središće.

Projekt doprinosi rješavanju problema nefleksibilne organizacije rada dječjih vrtića na području Grada Mursko Središće i Općine Mala Subotica. U 2 dječja vrtića će se unaprijediti usluge i produljiti radno vrijeme kroz produljeni boravak i na taj način omogućiti bolju ravnotežu poslovnog i obiteljskog života za roditelje čija djeca polaze partnerske dječje vrtiće. Prema iskazanim potrebama roditelja produljeno radno koristiti će ukupno 58 djece.

Projektom će se financirati plaće 10 odgojiteljica, 1 stručnog suradnika – logopeda/edukacijskog rahabilitatora, 3 spremačice, 2 kuharice, voditelja projekta i asistenta voditelja projekta.  Također se planira nabavka opreme i didaktike za vrtiće, edukacije za odgojitelje i promotivne aktivnosti.

GMS