POČEO RAT ZA VODU! RAZBOJNIČKI MONOPOL PROTIV MALE HLAPIČINE!

Pitka voda je nešto što će u skoroj budućnosti biti vrijednije od zlata i nafte. Dobro to znaju svjetske kompanije i njihove sluge u Hrvatskoj! Pitanje je trenutka kada će lijepa naša darovati to nacionalno blago nekim globalnim razbojničkim tvrtkama koje će je onda nama prodavati po astronomskoj cijeni. Da bi se to postiglo potrebno je “objediniti posjed”, to jest sve građane prisiliti da se priključe na monopolni vodovod, donošenjem kriminalnih zakona kojih se treba pridržavati.

Ovu priču mogli bi ilustrirati s dva primjera. Prvi je divlji zapad gdje je bogati rančer želio svu zemlju za sebe, pa i mali dio nekog siromašnog farmera koji mu je nije htio prodati. Unajmio je plaćene ubojice koji su to rješavali po kratkom postupku. Drugi primjer je iz stripa o Asterixu i Obelixsu. Jedno selo u Galiji godinama odolijeva napadima Cezarovih legija, koji mada posjeduje tada cijeli poznati svijet, hoće i taj komadić galskog tla.

Ako ove dvije storije prenesemo u današnje doba vidjeti ćemo da je siromašni farmer, ali i malo galsko selo u stvari Hlapičina. Izgradili su mještani svoj vlastiti vodovod koji koriste uz minimalnu naknadu. Iako ih je monopolist u više navrata htio uvjeriti da ta voda nije zdrava i pogodna za piće, sve provedene analize govorile su suprotno. Voda je zdrava i kvalitetna, čak puno bolja od ove mutne, klorirane i pune kamenca, koju pijemo mi ostali sretnici i to još masno plaćamo lokalnom distributeru.

Kada su silnici vidjeli da se u Hlapičini na njihov vodovod priključilo samo par ljudi donijeli su odluku o obaveznom priključivanju, prijeteći kaznama koje dosežu do 5.000,00 kuna za one koji odbiju to učiniti. Hoće li se hlapičanci pobuniti i ako treba vlastitim  tijelima zaštititi svoje vodeno blago ili će popustiti pod  prijetnjama ? Hoće li se pojaviti neki domaći Asterix i Obelix i uz pomoć čarobnog napitka (hlapičanska voda) otjerati okupatore sa svojih posjeda ?

Ova bi priča mogla zaprimiti i nacionalni značaj, no sve ovisi o ponosnim hlapičancima. Koliko ih poznajemo oni će biti tvrd orah na kojemu bi netko mogao izgubiti zube !