POČELO PORCIJUNKULOVO – JELENA ROZGA RASPAMETILA MEĐIMURCE

Porcijunkulovo je tradicionalna kulturno – turistička manifestacija koja ove godine obilježava 52. godinu održavanja. Prvobitno zamišljena kao ‘Sajam tradicijskih zanata’ vezan uz crkveni blagdan ‘Gospe od anđela – Porcijunkule’ (2.08.), manifestacija se svake godine tematski i obujmom širila da bi danas stekla status ‘najveće turističke manifestacije u županiji’ koja privlači veliki broj posjetitelja u Čakovec.

07

Turistička zajednica grada Čakovca kao glavni organizator najveće kulturno-turističke manifestacije u Međimurju Porcijunkulovo neumorno radi na tome da svake godine ta manifestacija bude po nečemu poznata.

Uz Ulicu kišobrana koja postaje lijepa tradicija i Čakovcu daje poseban imidž prepoznatljivosti i izvan regije ove nas godine očekuje još mnoštvo vizualnih noviteta.

08

09

10

Kako je to odličan recept za uspješnost i samu posjećenost manifestacije i ove godine imat ćemo priliku uživati u domišljatim kreacijama ekipe iz TZ grada Čakovca. Ideja očito ne nedostaje što nas posebno veseli pa će se građani i posjetitelji na ovogodišnjem Porcijunkulovom moći nakratko vratiti u prošlost.

Naime, ispred Zgrade sindikata biti će postavljeno starinsko međimursko dvorišće mini fontana koja će zasigurno nekima od nas poslužiti i kao pravo malo osvježenje i spas od visokih temperatura.

17

Čast da otvori Porcijunkulovo na Trgu Republike dobila je popularna pjevačica Jelena Rozga. Jelena Rozga već godinama opravdano drži titulu kraljice hrvatske estrade. Dokazala je to i jučerašnjim koncertom u međimurskoj metropoli gdje je svojim hitovima oduševila publiku u Čakovcu na otvorenju 52. Porcijunkulova. Danas u Čakovec stiže dašak Jadrana uz Klapu Cambi, dok je nedjelja rezervirana za legendarnog Mladena Grdovića. 1. kolovoza u Čakovcu će koncert održati jedan od najpopularnijih glazbenika s ovih prostora Bajaga zajedno s Instruktorima.

02

03

04

05

05a

06

06a

U utorak, 2. kolovoza svi ćemo zapjevati bezvremenske hitove Parnog Valjka, dok posljednjeg dana stižu majstori klapske pjesme Klapa Kampanel. Na predstavljanju je bio i Aki Rahimovski, pjevač Parnog Valjka.

Osim brojnih glazbenih programa poznatih glazbenih izvođača, koji su podijeljeni prema ukusima i dobi, među atraktivnijima su zasigurno postavi i radionice starih zanata koji predstavljaju običaje međimurskog kraja gdje se između ostalog predstavljaju brojni obrtnici te poduzetnici: licitari, keramičari, lončari, košaraši, čipkari, ispirači zlata, drvorezbari, postolari, kipari i drugi. 

(http://www.porcijunkulovo.com/, foto A. Jurak)