Poboljšava se epidemiološka situacija, iz Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije pozivaju građane na cijepljenje

Epidemiološka situacija u Međimurju je iz dana u dan bolja te se postotak pozitivnih osoba i incidencije smanjuju. Najvažnije je da nastavimo s ovakvom dinamikom cijepljenja koja je Međimurje stavila u sam vrh po procijepljenosti te je do sada barem jednom dozom cijepljeno 41% osoba starijih od 18 godina. Tri dana u tjednu odvija se cijepljenje na tri punkta Pfizerom, a svakog radnog dana u Županijskoj bolnici Čakovec i Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije građani se mogu cijepiti AstraZenecom bez prethodne najave.“, kazala je ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije dr. Marina Payerl-Pal na konferenciji za medije Stožera civilne zaštite Međimurske županije pritom pozvavši sve građane koji se još uvijek nisu cijepili da se prijave za cijepljenje putem platforme.

Epidemiološka situacija u Međimurju i dalje bilježi trend poboljšanja. U proteklih 7 dana udio pozitivnih u broju testiranja pao je na 12,52%. 7-dnevna incidencija je s 214 pala na 115, 14-dnevna incidencija pala je s 559 na 328. Broj aktivnih slučajeva u odnosu na tjedan dana ranije se s 315 smanjio na 173.

Župan Međimurske županije Matija Posavec istaknuo je da građani koji se žele cijepiti Pfizerom, mogu danas doći nakon 16:00 sati na punktove u Prelogu i Murskom Središću bez prethodne najave.

UO za poslove župana