“Po cijenu života napuštam bolnicu”, izjavio je pacijent pozitivan na COVID-19

Splitska bolnica opterećena je svakodnevnim priljevom novih pacijenata zbog koronakrize. Prema podacima od ponedjeljka, u bolnici je bilo 209 COVID pozitivnih pacijenata, a jedan od njih napustio je bolnicu iz potpuno bizarnog razloga. Naime splitska bolnica na Križinama već neko vrijeme nema tople vode. Barem ne za pacijente.

Pacijent koji je napustio splitsku bolnicu na Križinama boluje od upale plića i upale gušterače, a uz to je pozitivan na COVID.

”Po cijenu života napuštam splitsku bolnicu”, rekao je za portal Dalmacija danas. Dijagnoza koju ima opasna je po život, ali ostao je, kaže, šokiran uvjetima u bolnici.

”Od 2. prosinca imao sam temperaturu, oko 39, a 13. prosinca poslan sam na Zarazno. Tamo sam bio dva dana, a danas me je prebacilo na Odjel ortopedije na 1. katu na Križinama. Na drugom testiranju utvrđeno je da sam pozitivan na koronavirus”, rekao je.

Problemi su krenuli kada se poželio otuširati te utvrdio da u bolnici nema tople vode. Osim toga WC-i su zajednički, za muškarce i žene.

”Odlučio sam samoinicijativno izići iz bolnice, ne vjerujem da u svijetu postoje ovakvi uvjeti za pacijente. Ne znam čim se peru instrumenti kada ne postoji topla voda. Napustio sam odjel na vlastitu odgovornost i otišao kući”, rekao je.

Istaknuo je kako sestre i liječnici daju sve od sebe, ali ne može vjerovati u kakvim uvjetima moraju raditi.

(izvor: Dalmacija danas, DNEVNIK.hr, foto: Dalmacija danas,  ilustracija)