PIKNIK PARK U GORNJEM KRAJU DOBIO KLUPE I STOLOVE

17. svibnja ove godine svečano je otvoreno dječje igralište i novi košarkaški teren u gornjem kraju Murskog Središća u ulici Matije Gupca. Zemljište je Grad dobio besplatno temeljem ugovora o darivanju i na njemu odlučio napraviti park višenamjenskog sadržaja.

Tako je postavljeno dječje igralište, asfaltirano košarkaško igralište s jednim košem, stol za stolni tenis, mali golovi za nogomet, zidani roštilj, uređen je okoliš, a ovih dana postavljene su klupe sa stolovima pa je funkcionalnost ovog „piknik parka“ postala optimalna. No to ne znači da se on u buduće neće dopunjavati nekom novim sadržajima kao što je to na primjer Street Workout za kojim u Središću postoji veliki interes.

Grad je također kupio i staru kuću koja se nalazi uz sam ovaj park i koja će se pretvoriti u muzej koji će prikazivati život rudara po kojima je naše mjesto poznato.

Građani se sada na ovom mjestu mogu rekreirati igrajući košarku, nogomet i stolni tenis, dok im se djeca zabavljaju na dječjem igralištu, a sve to mogu i začiniti dobrim roštiljem, tako da je ugođaj potpun. Iz Grada mole korisnike da pozornost obrate na čistoću i urednost i da za sobom počiste kako bi park uvijek bio uredan i poželjan drugim korisnicima.

(rt, foto Tin Tomanić. D. Srpak)

IMG_8017

IMG_8021

IMG_8022

IMG_8023

IMG_8026

IMG_8028

IMG_8029

IMG_8030

unnamed (1)

unnamed